AOC monitör önerisi

şuanda anladığım IPS panel olanı almak daha mantıklı, zaten alıp satıcam daha sonrası için bir monitör araştırmaya şuanda başlarım satılıncada alırım gibi duruyor.
Temiz çıkarsa eğer zaten alıcı illaki olur. Çoğu insan pek bizim baktığımız tarzda şeylere bakmıyor doğrusu. "IPS olsun, yüksek Hz ve düşük ms olsun. Havalı dursun."
Sıfır fiyatından kayde değer daha düşük olursa birileri alır diye düşünüyorum.

Şimdiden kolay gelsin.

27G42e zaten önerdiğimiz 24G42E'nin 27inç versiyonu.

25G3zm iyi bir VA panel alınabilir. R25F-30 ile aynı paneli kullanıyor. Renk gamutu, kontrast ve parlaklık bakımından iyi. Ağırlıklı rekabetçi veya yüksek eloda oynuyorsanız IPS daha mantıklı olur ama, 240Hz'den 180Hz'ye düşeceksiniz. Her ne kadar IPS olan biraz daha iyi renk gamutuna sahip olsa da yüksek kontrast oranı sunanı seçerim, çünkü VA olanında renk gamutu epey yüksek. Yalnız işin içine kontrast girince neredeyse 3 katlık fark var. Bu da bariz daha iyi siyah performansı demek. Ayrıca kontrastın görüntü kalitesine etkisi çok fazla. Özetle görüntü kalitesinde 25G3zm daha iyi ve kabul edilebilir bir Black smearing performansı sunuyor. 240Hz ve iyi bir gecikmeye sahip olmasından ötürü de rekabetçi içinde uygun bir monitör. Yani rekabetçi oynayamam çok yavaş bir panel tarzı bir şey söz konusu değil. VA panel iyiyse rekabetçi içinde iş görür. Tabii ki de asıl amaç rekabetçi oynamaksa IPS daha mantıklıdır ama, bu bütçelerde 240Hz IPS panel yok veya alternatif 240Hz IPS monitörde sunmamışlar. Ben niye görüntü kalitesi, ergonomi ve 240Hz'den vazgeçeyim?

27G42e 240Hz ve ergonomisi iyi olan bir model olsa düşünmeden al derim ama, 25G3Zm'ye göre overall değerlendirirsek daha alt seviye bir monitör bence.

Bu yorumum 240Hz IPS monitörlere göre değildir. Tamamen 180Hz AOC 27G42E'ye göre bir karşılaştırma yaptım. VA panel rekabetçide elbette tercih edilecek en son panel tipidir, yine de genel değerlendirirsek bu monitörü daha iyi buluyorum.

27G42e zaten önerdiğimiz 24G42E'nin 27inç versiyonu.

25G3zm iyi bir VA panel alınabilir. R25F-30 ile aynı paneli kullanıyor. Renk gamutu, kontrast ve parlaklık bakımından iyi. Ağırlıklı rekabetçi veya yüksek eloda oynuyorsanız IPS daha mantıklı olur ama, 240Hz'den 180Hz'ye düşeceksiniz. Her ne kadar IPS olan biraz daha iyi renk gamutuna sahip olsa da yüksek kontrast oranı sunanı seçerim, çünkü VA olanında renk gamutu epey yüksek. Yalnız işin içine kontrast girince neredeyse 3 katlık fark var. Bu da bariz daha iyi siyah performansı demek. Ayrıca kontrastın görüntü kalitesine etkisi çok fazla. Özetle görüntü kalitesinde 25G3zm daha iyi ve kabul edilebilir bir Black smearing performansı sunuyor. 240Hz ve iyi bir gecikmeye sahip olmasından ötürü de rekabetçi içinde uygun bir monitör. Yani rekabetçi oynayamam çok yavaş bir panel tarzı bir şey söz konusu değil. VA panel iyiyse rekabetçi içinde iş görür. Tabii ki de asıl amaç rekabetçi oynamaksa IPS daha mantıklıdır ama, bu bütçelerde 240Hz IPS panel yok veya alternatif 240Hz IPS monitörde sunmamışlar. Ben niye görüntü kalitesi, ergonomi ve 240Hz'den vazgeçeyim?

27G42e 240Hz ve ergonomisi iyi olan bir model olsa düşünmeden al derim ama, 25G3Zm'ye göre overall değerlendirirsek daha alt seviye bir monitör bence.

Bu yorumum 240Hz IPS monitörlere göre değildir. Tamamen 180Hz AOC 27G42E'ye göre bir karşılaştırma yaptım. VA panel rekabetçide elbette tercih edilecek en son panel tipidir, yine de genel değerlendirirsek bu monitörü daha iyi buluyorum.

Ciddi manada çok güzel bir yorumlama yapmışsın okurken dün geceden beri aradığım şeyin cevabı oldu, benim de aklımda 25G3zm büyük bir soru işareti bırakıyordu çünkü gerçekten de üzerinde neredeyse her şey var ve tek eksisi VA panel oluyor, yani şu anda benim için hangisi daha erken satılır bunu bulmak kaldı açıkçası bunun araştırmasını yapıp onu alacağım ve ayrıca evet birkaç başlığın altında 24G42e yi gördüm insanlar önermişlerdi ama kimse 27G42e hakkında bir şey söylememişti birilerinin bu başlık altında cevap vereceğini de ummuyordum açıkçası. Ama düşünüyorum ki sizin de söylediğiniz gibi overall bakarsam eğer VA panel olması bir şey fark ettirmeksizin IPS panel olandan daha iyi duruyor. Güzel yorumun için teşekkür ederim.

Ciddi manada çok güzel bir yorumlama yapmışsın okurken dün geceden beri aradığım şeyin cevabı oldu, benim de aklımda 25G3zm büyük bir soru işareti bırakıyordu çünkü gerçekten de üzerinde neredeyse her şey var ve tek eksisi VA panel oluyor, yani şu anda benim için hangisi daha erken satılır bunu bulmak kaldı açıkçası bunun araştırmasını yapıp onu alacağım ve ayrıca evet birkaç başlığın altında 24G42e yi gördüm insanlar önermişlerdi ama kimse 27G42e hakkında bir şey söylememişti birilerinin bu başlık altında cevap vereceğini de ummuyordum açıkçası. Ama düşünüyorum ki sizin de söylediğiniz gibi overall bakarsam eğer VA panel olması bir şey fark ettirmeksizin IPS panel olandan daha iyi duruyor. Güzel yorumun için teşekkür ederim.

Satılması açısından IPS daha iyi olabilir, ben kullanmak için söylemiştim. VA'yı görüpte öcü gibi bakanlar var çünkü. Kısmen haklılar.

27G42e için değişimi onayladım pişman olmamak dileğiyle diyelim, tekrardan teşekkürler.

Satılması açısından IPS daha iyi olabilir, ben kullanmak için söylemiştim. VA'yı görüpte öcü gibi bakanlar var çünkü. Kısmen haklılar.

Ben de aynı monitörü yolladım banada aynı modeli önerdiler modeli araştırırken karşıma siz çıktınız va panele bakış açım değiştirdi yorum yapan arkadaşlar sizce onaylıyımmı

Ben de aynı monitörü yolladım bana da aynı modeli önerdiler modeli araştırırken karşıma siz çıktınız VA panele bakış açım değiştirdi yorum yapan arkadaşlar sizce onaylıyim mi?

Ben her ne kadar IPS paneli onaylasamda öyle kötü gözle bakmıyorum VA Panel'e ama yine de ne olur ne olmaz diyerekten IPS panel önerisi istedim ve 27G42e önerdiler iyi mi kötü mü gelince göreceğim eğer şüphelerin varsa IPS panel önerisi istediğini belirten bir mail gönderebilirsin. Zaten şu anda piyasada bizim gönderdiğimiz monitörün AOC olarak muadili yok araştırdım gerçekten yok. Bütün benzeri modellerin hepsi sürümden kaldırılmış o yüzden 25G3zm bizim aldığımız monitörden piyasada kalmış son ürünler sadece küçük esnaf satıyor bizim monitörleri. O yüzden istesekde öyle her şeyin bir monitörde toplandığı bir model yok ben gelen monitörü satacağım ve farklı bir marka alacağım çünkü yükseklik ayarı ve hoparlörün monitöre dahil olması çok işime yarıyordu.

Bende değişim istedim mailden herz çok önemli değil artık benim için fps oynamıyorum hikayeli oyun veya lol tft felan takılıyorum va panelden çok emin olamadım siyahları çok başarılı deselerde diğer renkleri kötü birde ışık sızması vs sorunlar olabiliyormuş va panelde düşük herz gönderseler okeyim çok uğraşmak istemiyorum ips benzer bir şey göndirsinler kullanmaya devam edecem siz maili atmadan önce gönderdikleri değişim onayına bir cevap verdiniz mi reddetmem gereklimi ben cevap vermeden mail attım direk

Bende değişim istedim mailden herz çok önemli değil artık benim için FPS oynamıyorum hikayeli oyun veya LoL TFT falan takılıyorum VA panelden çok emin olamadım siyahları çok başarılı deselerde diğer renkleri kötü bir de ışık sızması vs sorunlar olabiliyormuş VA panelde düşük herz gönderseler okeyim çok uğraşmak istemiyorum IPS benzer bir şey göndirsinler kullanmaya devam edeceğim siz maili atmadan önce gönderdikleri değişim onayına bir cevap verdiniz mi reddetmem gerekli mi ben cevap vermeden mail attım direk.

Yok ben direkt bana IPS bir mdoel önerini konulu bir mail attım onay/red' e hiç karışmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı