AOC Q25G4SR satın alınır mı?

Bütçe
10000-15000
OLED'lerde hafif ısınma olabilir ama normaldir, ürünün ömrünü ve performansını etkilemez. Daha yüksek ısılara ulaşma durumunda ise monitörün koruma sistemi var ama o raddeye ulaşacağını sanmam. Siyahlar konusunda ise bu son attığım monitör IPS panellerle ya da senin attığın monitörle kıyaslanamayacak seviyede. OLED panel başka bir seviye ve fiyatı da gayet uygun. Pişman olmazsın, bütçem olsa ben de alacaktım, 2-3 aya alacağım gibi duruyor.
Ömrünü ve performansını ısınma etkiler. Zaten ısınmasın diye monitörün içine fan falan koyuyorlar. Oledler ilk günkü performansını korumaz ama 3 sene sonra bile çok iyi gözükebilir.

Burada 3 yıllık test var, ufak yanık belirtileri göstermiş fakat normal kullanımda gözle görülür düzeyde yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten videoda detaylıca bahsediliyor.

Ömrünü ve performansını ısınma etkiler. Zaten ısınmasın diye monitörün içine fan falan koyuyorlar. OLED'ler ilk günkü performansını korumaz ama 3 sene sonra bile çok iyi gözükebilir.

Burada 3 yıllık test var, ufak yanık belirtileri göstermiş fakat normal kullanımda gözle görülür düzeyde yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Zaten videoda detaylıca bahsediliyor.

Hocam videoyu izledim 3 yılda çok da şey değişmemiş dikkatli bakmadıkça anlamak çok zor zaten.

Hocam videoyu izledim 3 yılda çok da şey değişmemiş dikkatli bakmadıkça anlamak çok zor zaten.

Zaten yanar demedim, performansını etkiler dedim. Videoda yılda 2000-2500 saat kullandığını söylüyor. 1 yılda 5.5-6.5 saat yapar bu. Konu sahibi 10 saat yeri gelirse daha da fazla oynayacağını söylemiş. 10 saat yaklaşık 3650 saat yapar, konu sahibi 4000 saat kullansa videodaki bahsedilen değerin neredeyse 2 katına yakın kullanmış oluyor. Ki bu 3 yıllık değer, 4-5 yıllık kullanımdan bahsedersek bu daha da fazla. Değerlendirirken 3 yıl olarak değil en az 10 saat kullanım ve 4-5 yıl olarak değerlendirmeniz lazım. Konu sahibinin 3 yıl kullanayım sonra yenisini alırım diyeceğini zannetmiyorum.

Yanar veya yanmaz bilemem ama performansının düşmeme ihtimali çok düşük ihtimal, dediğim gibi incelemeci bu değerin yarısı kadar kullanmış. Ve 3 yıllık performans değerlendirmesi yapmış. Tabii LCD'den kat kat iyi olacaktır orası ayrı, burada vurgulamak istediğim ısınmanın monitöre etkisi ve performans kaybı. Pasif soğutma, aktif soğutma vs kullanılmasının sebebi de monitörü soğutmak zaten.

Son düzenleme:
Zaten yanar demedim, performansını etkiler dedim. Videoda yılda 2000-2500 saat kullandığını söylüyor. 1 yılda 5.5-6.5 saat yapar bu. Konu sahibi 10 saat yeri gelirse daha da fazla oynayacağını söylemiş. 10 saat yaklaşık 3650 saat yapar, konu sahibi 4000 saat kullansa videodaki bahsedilen değerin neredeyse 2 katına yakın kullanmış oluyor. Ki bu 3 yıllık değer, 4-5 yıllık kullanımdan bahsedersek bu daha da fazla. Değerlendirirken 3 yıl olarak değil en az 10 saat kullanım ve 4-5 yıl olarak değerlendirmeniz lazım. Konu sahibinin 3 yıl kullanayım sonra yenisini alırım diyeceğini zannetmiyorum.

Yanar veya yanmaz bilemem ama performansının düşmeme ihtimali çok düşük ihtimal, dediğim gibi incelemeci bu değerin yarısı kadar kullanmış. Ve 3 yıllık performans değerlendirmesi yapmış. Tabii LCD'den kat kat iyi olacaktır orası ayrı, burada vurgulamak istediğim ısınmanın monitöre etkisi ve performans kaybı. Pasif soğutma, aktif soğutma vs kullanılmasının sebebi de monitörü soğutmak zaten.

Tamam hocam bilgilendirme için teşekkürler.

Senin bütçene en uygun monitör bu: 27" Odyssey OLED G6 2K 240 Hz Gaming Monitör bütçen kalmıyorsa yan monitörden vazgeçsen dahi seni üzmez. Eğitim indirimiyle 16.800TL. Bir daha monitör ihtiyacının kalmayacağına ve memnun olacağına eminim.

Hocam monitör 28000 TL olmuş öğrenci indirimiyle nereye düşer büyük ihtimalle alamayacağım bu monitörü.

Son düzenleme:
Başlıkta da belirtiğim gibi bu monitör modeli alınır mı? 2K çözünürlük ve 24.5 inç benim hoşuma gitti. Çok iyi bir monitör değilse 24, 24.5 inç harici bir monitör almak istemiyorum rekabetçi oyunlar oynadığım için 300 Hz minimum 240 Hz olmasını istiyorum bu monitör hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Varsa başka monitör öneriniz var mıdır?
Eğer 27 inçe çıkmak istemiyorsanız bu monitörün bugün için bir muadili yok çünkü piyasada 24 inç olup, bu kadar yüksek Hz sunan ve aynı zamanda QHD olan tek monitör bu ve yeni çıktı, ben de incelemeleri bekliyorum satın alma kararı verebilmek için çünkü 27 inçe çıkmak istemiyorum

Eğer 27 inçe çıkmak istemiyorsanız bu monitörün bugün için bir muadili yok çünkü piyasada 24 inç olup, bu kadar yüksek Hz sunan ve aynı zamanda QHD olan tek monitör bu ve yeni çıktı, ben de incelemeleri bekliyorum satın alma kararı verebilmek için çünkü 27 inçe çıkmak istemiyorum

Hocam Gigabyte G25F2 modelini incelemiştiniz sanırım, bir önceki serisi için yabancı forumlarda 1 yıl kullanımdan sonra ekranda uzun büyük çizgiler oluştuğunu ve gittikçe genişlediğini yazmışlar, garantide de yardımcı olmuyorlarmış, bu modelde de böyle bir sorun var mı bilginiz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı