Elektronik AOC Q27G2E 2K VA 155Hz Monitör 4999 TL

Doğrudur hocam. Ondan ziyade; Xiaomi'nin IPS 2K modelini 6800'e alacaktım, elim gitmedi. Bu modele bursu veriverdim direkt. Umarım lanetlendiği kadar kötü değildir VA panel.

500 Yapı Kredi indirimi ve Amazon'a yeni üyelik indirimiyle 6.220 TL'ye düşüyordu bende almadığıma çok pişmanım :) Ve beklemeye devam edeceğim IPS panel.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eger bu 200Hz Excalibur gibi kabak gibi ghosting olursa boyle gozukebilir ama Hz daha az ve AOC, pek sanmiyorum.

Eki Görüntüle 1984079

Excalibur değil bu, 144 Hz VA panel bu. Fotoğraftan da bir şey anlaşılmıyor. UFO test sonucu en sağlıklısı, telefona çek yolla mantıksız. Konuda alan varsa UFO testi paylaşsin bu bütçelerde VA panellerin UFO testleri birbirine yakındır genelde.

 
VA panele karşı çoğu kişi önyargılı nedense, şahsen TN, İPS ve VA panel monitörler kullanan biri olarak en fazla beğendiğim panel VA oldu. İPS'e zaten diyecek lafım yok da güzel bir fiyata VA monitör bulduğum için cekincelerle almıştım ama siyahları görünce İPS'in o griligini sevmedigimi farkettim.Neden böyle olduğunu tam olarak bilmesem de HDMI ile görüntü alırken biraz Ghosting oluyordu ama DP'den görüntü alınca Ghosting olayı da -Monitor 165 Hz, FPS limiti yok ve çok daha yüksek FPS alıyorum- yok en azından ben hiç farketmedim ki FIFA oynarım genelde. Zaten hikayeli oyunlarda, film vs izlerken VA panel daha cok hoşuma gitti. Kısacası konu da dağılmadan karşılaştırma yazısına dönüşmeden bir cümleyle özetlemek gerekirse fiyat avantajı olmasa bile alınabilecek bir panel ortada bir de fiyat avantajı varsa kesin alınır. TN panel mesela bedava olsa düşünülebilir çünkü kapladığı yeri bile haketmedigini düşünüyorum bazen o iğrenç renklerle.
 
VA panele karşı çoğu kişi ön yargılı nedense, şahsen TN, IPS ve VA panel monitörler kullanan biri olarak en fazla beğendiğim panel VA oldu. IPS'e zaten diyecek lafım yok da güzel bir fiyata VA monitör bulduğum için cekincelerle almıştım ama siyahları görünce IPS'in o griligini sevmedigimi fark ettim. Neden böyle olduğunu tam olarak bilmesem de HDMI ile görüntü alırken biraz ghosting oluyordu ama DP'den görüntü alınca ghosting olayı da -monitor 165 Hz, FPS limiti yok ve çok daha yüksek FPS alıyorum- yok en azından ben hiç fark etmedim ki FIFA oynarım genelde. Zaten hikayeli oyunlarda, film vs izlerken VA panel daha cok hoşuma gitti. Kısacası konu da dağılmadan karşılaştırma yazısına dönüşmeden bir cümleyle özetlemek gerekirse fiyat avantajı olmasa bile alınabilecek bir panel ortada bir de fiyat avantajı varsa kesin alınır. TN panel mesela bedava olsa düşünülebilir çünkü kapladığı yeri bile hak etmedigini düşünüyorum bazen o iğrenç renklerle.

İyi bir model seninki sanırım.
 
Hocam ben aldım ama kutu içinden DP çıkar mı? Çıkmayacaksa monitör gelmeden alayım hemen.
Site altındaki yorumlarda çıkıyor denmiş. Muhtemelen çıkıyordur.

4 gün geçti kargoya vermediler hala. İtopya şaşırtmıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı