AÖF askerlik tecilini yapıyor mu?

Krak3n_0

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. YKS ek yerleştirme ile Anadolu Üniversitesi 2 yıllık AÖF kazandım. Fakat askerlik tecili ile ilgili bazı sorularım var.

1- öncelikle AÖF'e kaydımı yaptığımda otomatik olarak askerliğim tecil edecek mi yoksa benim mi uğraşmam gerekecek? (benim yapmam gerekecekse neyi nasıl yapmam lazım?)

2- kayıt yaptıktan sonra askerliğimi tecil ettirdiğimi varsayalım, eğer sonraki dönem kayıt yenilemezsem askerlik tecilim iptal olur mu?

3- AÖF'ü bitirdikten sonra kısa bir süre ardından askerliğim mi gelecek yoksa 28 yaşına kadar vaktim mi olacak?

Bunları temelde sormamdaki sebep yurt dışında üniversite okuma planım var. Mümkün olduğunca askerliği uzun süreli tecil ettirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İlk üniversitem
Hocam benim ikinci üniversite olacağı için mezun olduğum ilk üniversiteden yüksek bir kurum yani 4 yıllık AÖF okursam tecil ettirebiliyormuşum, olay buymuş ama benim kafama takılan konu; siz nasıl 2029 a kadar uzattınız? Normal üniversiteden sonra 2 yıl uzatılabiliyor ben öyle yaptım, yoksa AÖF için mi geçerli bu?

Hocam benim ikinci üniversite olacağı için mezun olduğum ilk üniversiteden yüksek bir kurum yani 4 yıllık AÖF okursam tecil ettirebiliyormuşum, olay buymuş ama benim kafama takılan konu; siz nasıl 2029 a kadar uzattınız? Normal üniversiteden sonra 2 yıl uzatılabiliyor ben öyle yaptım, yoksa AÖF için mi geçerli bu?
Sistemi hiç bilmiyorum maalesef. Belki AÖF e özel olabilir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı