Çözüldü AÖF ders ve sınavları nerede ve ne zaman yapılıyor?

• Konuyu başlatan Zakiru
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 190
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zakiru

Decapat
Makaleler
1
Dostlar selamlar, askerliğimi ertelemek için bu sene bir açık öğretim üniversitesine kayıt oldum YKS sınavını kazanıp. Yani ders ve okul zerre umurumda değil tek derdim askerliği ertelemekti ama kalmak da istemiyorum. Anadolu Üniversitesi web tasarımı ve kodlama bölümünde okumaya başladım bu dönem. Biraz araştırdım ama bilgi edinemedim belki bilgili arkadaşlar vardır diye buraya sormak istedim. Dersler, sınavlar vs. ne zaman ve nerede yapılıyor? Şu an dersler başlamış sanırım ama bana hiçbir bilgi gelmedi. Sınavlara çalışmam gerekiyor diye düşünüyorum. Eğer hiçbir sınava girmezsem veya sınavlardan kalırsam ne olur? Tecilim bozulur mu? Biraz açıklayıcı şekilde açıklar mısınız bu konularda çok cahilim.

Çözüm
Peki hocam diyelim ki kaldım, okula kayıtlı kalmaya nasıl devam edicem?
Kalma diye bir durum yok, sınıf atlamak gibi bir şey yok çünkü. Toplamda vermen gereken bir kredi sayısı ve zorunlu dersler var, her dönemde de alabileceğin maksimum kredi var. Bunları azami öğrenim süren içinde tamamlaman gerek. Tamamlayamazsan da tamamlayamadığın dersler için iki ek sınav dönemi oluyor. Dediğim gibi 4 yıl boyunca kaydını yenileyip hiçbir sınava girmeden öğrenciliğini devam ettirebilirsin.

Sitesi üzerinde verilen konu anlatım videoları yeterli olur mu acaba yoksa kitap illaki şart mı ?
Ben kendim okumuyorum, tercih ve önemseme meselesi. Bence çoğu ders için yeterli olmalı.
Askerliği ileri bir tarihe atmak çok da mantıklı değil daha yeni gelmiş birisi olarak bunu söylüyorum. Senden yaşça küçük insanlar astsubay veya subay olarak gelmiş olacak hatta devrem dediklerin senden 5 6 yaş küçük olacak. Yaşından ötürü sana saygı göstermeyecekler buna emin ol ben 23 yaşındayım devrelerimin hepsi 19 20 idi komutanım dediğim adam benden küçüktü ama emir verdiğinde mecbursun. Yaşınız ne kadar küçükse askerde o kadar rahat edersiniz.

28 gün yapacağım zaten pek önemli değil hocam o yüzden.

Arkadaş zaten çoğunu cevaplamış ben de ek yapayım. Sınav merkezi seçiyorsun kayıt olurken eğer hatırlamıyorsan mobil uygulamada biraz kurcalasan bulursun orayı. Şimdi tam hatırlayamadım nerede olduğunu. Sınava 1-2 hafta kala açıklanıyor sınav yerleri. Tarihlerini zaten akademik takvimden görebiliyorsun orada ne yazıyorsa odur sınav tarihi. Sınavlara çalışmak biraz senin kapasitene göre değişir. Ben sınav haftası çalışıyorum bana yetiyor. Sınavlara girmezsen dersten kalıyorsun. Ama sonra bir daha o dersi alabiliyorsun. Vizeye girmeyip finalde 50 alırsan dersi otomatik geçiyorsun zaten geçme şartı ona göre uyuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı