AÖL'den örgün üniversiteye geçilebilir mi?

Makaleler
3
Şu an aöl'de okumaktayım. Bu sene liseden mezun oluyorum 2-3 sınava. Aöl'den mezun olduktan sonra, örgün eğitim olarak üniversiteye geçebilir miyim?

İnternetten araştırdım fakat, "bağlı olduğunuz bölümde 80 veya 100 puana sahip olmanız gerekmektedir" yazıyor. Ben herhangi bir bölüme bağlı değilim, sadece lise okuyorum. Bilen birisi açıklayıcı şekilde açıklarsa sevinirim.

Bildiğim kadarı ile aöl bittikten sonra üniversite sınavına girip örgün bir şekilde okuyabiliyorsunuz ama bir hocam aöl'den çıkıp üniversiteyi de açık öğretimden okumuştu.

Bildiğim kadarı ile aöl bittikten sonra üniversite sınavına girip örgün bir şekilde okuyabiliyorsunuz ama bir hocam aöl'den çıkıp üniversiteyi de açık öğretimden okumuştu.
Bildiğim kadarıyla açıktan okuyanlar iş hayatında dışlanıyor. O yüzden üniversite de örgüne geçmek istiyorum. Hiçbir yerde adam akıllı bilgi yok.

Bilgimi daha da netleştirdim diyebilirim buyurun.
Screenshot_2.png

Üniversiteyi açıktan veya örgün okumak, gireceğiniz üniversiteye geçiş sınavından sonra elde ettiğiniz sıralamaya göre yapacağınız tercihe bağlıdır. Dolayısıyla AÖL ve üniversite birbirinden bağımsızdır. Önemli olan sınavdan aldığınız puandır. Burada mezun olduğunuz lise önemsizdir. Sadece diploma notunuzun sınav sonucuna etkisi vardır.
12.sınıfta YKS'ye girilebiliyor. Bu sene mezun oluyorsanız sanırım Şubat veya Mart ayında YKS başvurusu yapmalıydınız. Yaptınız mı?

Son düzenleme:
Üniversiteyi açıktan veya örgün okumak, gireceğiniz üniversiteye geçiş sınavından sonra elde ettiğiniz sıralamaya göre yapacağınız tercihe bağlıdır. Dolayısıyla AÖL ve üniversite birbirinden bağımsızdır. Önemli olan sınavdan aldığınız puandır. Burada mezun olduğunuz olduğunuz lise önemsizdir. Sadece diploma notunuzun sınav sonucuna etkisi vardır.
12.sınıfta YKS'ye girilebiliyor. Bu sene mezun oluyorsanız sanırım Şubat veya Mart ayında YKS başvurusu yapmalıydınız. Yaptınız mı?
Bu sene sonuna doğru uzayacağı için mezun olmam, bir şey yapmamıştım henüz. Yapmam mı gerekiyordu ?

Seviyenizi bilmiyorum ama bir sene mezuna kalmanız iyi olmuş. Öncelikle dershaneye kayıt yaptırmanızı öneriyorum. Hem YGS hemde kpss de çok çalışmak kadar güncel olmakta önemli bu yüzden de kendi durumunuzda olan insanlarla arkadaş olmanızı öneriyorum. Bu arkadaşlarla her zaman güncel haberleri paylaşırsınız ve birşeyden geri kalmazsınız.

Açık öğretim lisesi öğrencileri üniversite okuyamaz diye bir kural yok. Dolayısıyla üniversite okuyabilirsiniz. O bölüm puanı olayının ne olduğunu pek anlayamadım, gördüğün yerin linkini atarsan yardımcı olabilirim. Üniversiteye alımlar YKS sonucuna göre yapıldığı için lisenin bir önemi yok. Önceden Anadolu öğretmen liseleri vardı, öğretmenlik bölümlerine giderken ek puan veriyordu. Artık o da yok, tüm liseler eşit.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı