Ryzen 5 7500F overclock yapmaya değer mi?

Mustafaozvrn

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim şu şekilde:
Ryzen 5 7500F.
ASUS Prime B650 m-r
MSI MAG CoreLiquid E360 sıvı soğutucu.
RX 9060XT.
FSP 650W.
32 GB RAM.

Bu sistemde sıvı soğutucu iyi olduğunu düşünüp işlemcime OC yapmak istiyorum. PBO ayarını açmam yeterli mi yoksa OC yapmalı mıyım? Nasıl yapmam gerektiğini çok bilmiyorum anlatırsanız sevinirim.

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz 5.0GHz 32MB 6C/12T 65W AM5 Ekran Kartı: INNO3D RTX 4070 Super Twin X2 White OC 12 GB 192Bit GDDR6X RAM: XPG Lancer Blade Siyah 32 GB (2x16 GB) 5600MHz CL46 DDR5 Depolama: Adata Legend 850 Lite 1TB SSD 5000/3200MBs M.2 NVMe Gen4 Anakart: MSI Pro B650M-B DDR5 AM5 (mATX)

Sistemde aynı işlemciye sahibim, bende merak ediyorum bu konuyu. İhtiyacım var mı yoksa gereksiz mi? Anlamak isterdim. Konuyu takipteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim şu şekilde:
Ryzen 5 7500F.
ASUS Prime B650 m-r
MSI MAG CoreLiquid E360 sıvı soğutucu.
RX 9060XT.
FSP 650W.
32 GB RAM.

Bu sistemde sıvı soğutucu iyi olduğunu düşünüp işlemcime OC yapmak istiyorum. PBO ayarını açmam yeterli mi yoksa OC yapmalı mıyım? Nasıl yapmam gerektiğini çok bilmiyorum anlatırsanız sevinirim.

Detaylı olarak nasıl OC yapacağını anlatmam pek mümkün değil burada fakat bende de 7500F var ve Turbo'da 5.3 GHz görüyorum ki bu bana göre gayet iyi, şöyle ki senin anakartın da gayet yeterli OC'yi ince ayarlar ile yapabilirsin. Ekstra olarak bir bilgi 7500F fabrika kısıtlaması ile 5GHz'nin üstüne çıkamıyor. İnce ayarlar ile anakartında bu fabrika kısıtlamalarını zorlayabilecek bir ayarın var ise dediğim gibi bu hızları görebilirsin.

Detaylı olarak nasıl OC yapacağını anlatmam pek mümkün değil burada fakat bende de 7500F var ve Turbo'da 5.3 GHz görüyorum ki bu bana göre gayet iyi, şöyle ki senin anakartın da gayet yeterli OC'yi ince ayarlar ile yapabilirsin. Ekstra olarak bir bilgi 7500F fabrika kısıtlaması ile 5GHz'nin üstüne çıkamıyor. İnce ayarlar ile anakartında bu fabrika kısıtlamalarını zorlayabilecek bir ayarın var ise dediğim gibi bu hızları görebilirsin.
Bende aynı şekilde düşündüm ama emin olamadım,zaten turbo ile 5 oluyor, daha zorlamaya gerek yoktur gibi düşündüm, hatta undervolt yapıp gücünü kısıp, performansı yine aynı tutmayı denedimde çok bişiy fark edemedim sıcaklıkta.

Soğutucuma güveniyorum aslında ama deneme yapmadım. Bugün yarın 5 GHz yükselteceğim. Sonrası için varsa yardımcı olacak buradan ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.

Peki PBO yu otomatik olarak mı açayım yoksa onun bildiğim kadarıyla manuel ayarları var o ayarları araştırıp manuel mi değer girmek gerekir?
Ben otomatik yaptım ek olarak curve optimiser ayarından negatif 20 girdim bir tık daha az ısınmaya başladı yine 5050 mhz de çalışıyor. Detaylı oc işlerini çok araştırmadım açıkçası lazım olmadığı için.

Siz nasıl 5.3e çıkabildiniz hocam PBO ile olmuyor mu bu hız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı