Herkese selamlar. Bu rehberde sizlere aoi.js kullanarak Node.js'de
Discord botu nasıl oluşturacagınızı göstereceğim. Başlayalım mı?
Aoi.js (eski adıyla dbd.js), Discord botları oluşturmak için hızla büyüyen bir açık kaynak platformdur. Aoi.js, özellikle karmaşık Discord botları oluşturmak için mükemmel bir platform. Modülerliği, sadeliği ve kapsamlı özellik seti onu bot yapımı alanında en iyi adaylardan biri haline getiriyor.
Node.js — Run JavaScript Everywhere
Node.js® is a free, open-source, cross-platform JavaScript runtime environment that lets developers create servers, web apps, command line tools and scripts.

-EDİTÖR SEÇİMİ-
VSCode'u kullanmanızı öneririm, oldukça basit bir arayüze sahip ve kullanımı oldukça kolaydır. Başka bir editör de kullanabilirsiniz, lakin ben VSCode kullanıyorum.
Kod editörüne karar verdik. Şimdi Node.js'i yüklememiz gerekiyor.
Eğer Node.js'niz zaten yüklüyse bir sonraki adıma, yani aoi.js'yi indirmeye geçebilirsiniz.
Bot ile klasör oluşturmayı yapabileceğinizi varsayıyorum.
Şimdi VSCode'da bot klasörünü açıyoruz ve içinde çalışmaya başlıyoruz.
•CMD'yi açın ve aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterilen komutu konsola yapıştırın.Kurulum başarılı olursa, indirme ile ilgili bir mesaj çıkacaktır.
Şimdi VSCode'u kullanarak daha önce bot için oluşturduğunuz klasöre gidiyoruz ve
Kendi isteğinizle değiştirmeniz gereken yerleri kodda yorum satırlarıyla belirttim. Bot oluşturma ve token alma konularına değinmeyeceğim. Bunları YouTube'dan araştırabilirsiniz.
Ardından, "commands" adında bir klasör oluşturuyoruz.Botun komut dosyaları burada yer alacak.
İlk komutumuzu oluşturmak için,
Şimdi commands klasöründe
Botun gecikmesini döndürmesin sağlayacak basit bir komut yazalım.
resmi dokümanlarda okuyabilirsiniz. Geriye sadece botu çalıştırmak kalıyor. İşte olduğum için pek önem gösteremedim yapamadıgınız biryer okursa yorumlarda sorabilirsiniz.
Kod editörüne karar verdik. Şimdi Node.js'i yüklememiz gerekiyor.
Eğer Node.js'niz zaten yüklüyse bir sonraki adıma, yani aoi.js'yi indirmeye geçebilirsiniz.
Bot ile klasör oluşturmayı yapabileceğinizi varsayıyorum.
Şimdi VSCode'da bot klasörünü açıyoruz ve içinde çalışmaya başlıyoruz.
•CMD'yi açın ve aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterilen komutu konsola yapıştırın.Kurulum başarılı olursa, indirme ile ilgili bir mesaj çıkacaktır.
Şimdi VSCode'u kullanarak daha önce bot için oluşturduğunuz klasöre gidiyoruz ve
index.js
adında bir dosya oluşturuyoruz. Sonra bu kodu ekleyeceğiz
Kod:
const { AoiClient } = require("aoi.js");
const client = new AoiClient({
token: "BOTUNUZUN TOKEN'I", // KENDİ TOKEN'INIZLA DEĞİŞTİRİN
prefix: "BOTUNUZUN ÖNEKİ", // KENDİ ÖNEKİNİZLE DEĞİŞTİRİN
intents: ["MessageContent", "Guilds", "GuildMessages"],
events: ["onMessage", "onInteractionCreate"],
database: {
type: "aoi.db",
db: require("@akarui/aoi.db"),
dbType: "KeyValue",
tables: ["main"],
securityKey: "a-32-characters-long-string-here"
}
});
Kendi isteğinizle değiştirmeniz gereken yerleri kodda yorum satırlarıyla belirttim. Bot oluşturma ve token alma konularına değinmeyeceğim. Bunları YouTube'dan araştırabilirsiniz.
Ardından, "commands" adında bir klasör oluşturuyoruz.Botun komut dosyaları burada yer alacak.
İlk komutumuzu oluşturmak için,
index.js
dosyasında komutların bulunduğu klasörün yolunu belirtmen gerekiyor. Şu şekilde:
Kod:
const { AoiClient } = require("aoi.js");
const client = new AoiClient({
//yapılandırmamız
});
client.loadCommands("./commands/", true);
//SADECE KLASÖRÜN YOLUNU GÖSTEREN SATIRI EKLEYİN
Şimdi commands klasöründe
.js
uzantılı bir dosya oluşturuyoruz, örneğin ping.js
.Botun gecikmesini döndürmesin sağlayacak basit bir komut yazalım.
Kod:
module.exports = ({
name: "ping", // komutun adı
code: `My ping is $ping MS!` // komut yapısı
});
$ping
, komutu kolayca oluşturmaya yarayan yerleşik bir fonksiyondur. Aoi.js'de bir sürü dahili fonksiyon var. Daha fazla bilgiyiresmi dokümanlarda okuyabilirsiniz. Geriye sadece botu çalıştırmak kalıyor. İşte olduğum için pek önem gösteremedim yapamadıgınız biryer okursa yorumlarda sorabilirsiniz.
Son düzenleme: