Aorus 15P KC 15199TL!

Yine sorum olacak bu konu hakkında.
1. Yukardaki Sata SSD yerine şu an kutuyla birlikte HDD kullanıyorsunuz. Bildiğimiz sata HDD ler bunalr değil mi?
2. 512GB hiç çıkarmadan 1 TB lik m2 alsam. Cızırtı ve kapanma sorunu yaşayacağım bu yüzden onun yerine yapmam gerekli değil mi?

Yine sorum olacak bu konu hakkında.
1. Yukardaki Sata SSD yerine şu an kutuyla birlikte HDD kullanıyorsunuz. Bildiğimiz sata HDD ler bunalr değil mi?
2. 512GB hiç çıkarmadan 1 TB lik m2 alsam. Cızırtı ve kapanma sorunu yaşayacağım bu yüzden onun yerine yapmam gerekli değil mi?
1.slotu kullanırsanız cızırtı olmaz. 512'yi çıkarıp 1TB takabilirsiniz.
Bildiğiniz 2.5" HDD'ler, aynı boyuta Sata SSD'ler var onu da hız sorunu yaşamadan Type-C ile takabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken Type-C USB kutusu almak.

Yukarıda attığın kutu ile 2.5'' lik HDD. Aslında çok mantıklı bir çözüm takılamıyorsa taşınabilir olacak. Peki herhangi bir FPS sorunu drop ya da oyunlarda çökme, donma gibi bir şey yaşadınız mı? Ayrıca laptoptan çıkar tak yaptığımız zaman (yolculuk esnasında veyahut konum değiştirirken) sorun yaşar mıyız? Kabloya herhangi bi sorun gelmediği sürece. https://www.hepsiburada.com/seagate...t1000dm010-p-HBV000003FDEG?magaza=Hepsiburada HDD olarak da örneğiniz böyle bir şey ise. Ben buna da sıcak bakarım. Bi düzeltme ekleyeceğim aga kusura bakma gece gece kafanı şişirdim. 2. SSD slotunu kullanmadığımız takdirde yine bir cooling pad kullandığımızda kapanmalar vs. oluyor mu? Çünkü ilk yazdığınız şey de ssd takarsanız ve yerden yüksek olursa cızırtı veya kapanma oluyor demişsiniz. Yani bu durum ssd ile alakalıysa ben 2. Slota ssd takmadığım sürece yine cooling pad kullanırken bu tarz sorunlar yaşamam doğu anlamış mıyım ?

Yukarıda attığın kutu ile 2.5'' lik HDD. Aslında çok mantıklı bir çözüm takılamıyorsa taşınabilir olacak. Peki herhangi bir FPS sorunu drop ya da oyunlarda çökme, donma gibi bir şey yaşadınız mı? Ayrıca laptoptan çıkar tak yaptığımız zaman (yolculuk esnasında veyahut konum değiştirirken) sorun yaşar mıyız? Kabloya herhangi bi sorun gelmediği sürece. https://www.hepsiburada.com/seagate...t1000dm010-p-HBV000003FDEG?magaza=Hepsiburada HDD olarak da örneğiniz böyle bir şey ise. Ben buna da sıcak bakarım.
FPS droplar sadece HDD'nin yetersiz kaldığı oyunlarda oluyor. Artık HDD yavaş geliyor bazı oyunlar için eğer SSD takarsanız bir sıkıntı olmaz.
Kablo kaliteli bir alet alırsanız kolay kolay bozulmaz bozulsa bile yenisini alabilirsiniz.
Çökme yaşamadım. Benim denediğim kutu everese idi. Bayağı bir kalitesiz testte 10mb/s yazıyordu. Normal değeri 130mb/s. Yukarıda attığım Ugreen'i alırsanız sorun yaşamazsınız.
Attığınız HDD 3.5".
2.5" almanız lazım.

Ayrıca SATA SSD almanızı öneririm HDD yerine.

Yanlış anlamışım kablo olayını kusura bakmayın.
Hayır bir sorun yaşamazsınız sadece açtığınızda size dosya aktar gibi bir şeyler der.

Son düzenleme:
Bu 2. Slot olayı 15G modeli için de geçerli mi? Çünkü bu Sata olayı biraz can sıkıcı gibi. Eğer bu sorun yoksa 15G modelini tekrardan düşüneceğim.
15P XC modelinde bu sorun vardı.
15G'de de olması lazım, aynı anakart aynı kasa.

Eğer bu sizin için sorun ise Tulpar 25.1.1 240Hz modeline bakabilirsiniz. Doğrudan 1TB ile geliyor.

Ben 15P KC yani sizin kullandığınızı alacağım. Zaten şu anda da indirimde olan cihaz o. 2. Slota ssd taktığımız takdirde cızırtı olması normal benim bildiğim kadarıyla. Ancak kapanma ve ses cızırtısı dediniz hadi ses cızırtısinı da geçtik kapanma biraz sorun olabilecek gibi geliyor. Yoksa 512 m2 oraya takıldığinda hiçbir şeye gerek kalmayacak.

Son düzenleme:
Ben 15P KC yani sizin kullandığınızı alacağım. Zaten şu anda da indirimde olan cihaz o. 2. Slota ssd taktığımız takdirde cızırtı olması normal benim bildiğim kadarıyla. Ancak kapanma ve ses cızırtısı dediniz hadi ses cızırtısinı da geçtik kapanma biraz sorun olabilecek gibi geliyor. Yoksa 512 m2 oraya takıldığinda hiçbir şeye gerek kalmayacak.
2.slot boş kaldığı takdirde hiçbir sorun yaşamazsınız. 2.slotu düz zeminde kullanınca da bir sorun olmuyor zaten.

Nasıl yani 2. Slota SSD taktık diyelim ben zaten masaüstü gibi kullanacağım. Sadece üniversute tatil olduğu zaman ara ara da arkadaşların evine gittiğimde hareket edecek yerinden, cooling pad de almazsam yine bir sorun yaşamaz mıyım? Yatağa da girecek halim yok masada duracak öyle laptop.

Nasıl yani 2. Slota SSD taktık diyelim ben zaten masaüstü gibi kullanacağım. Sadece üniversute tatil olduğu zaman ara ara da arkadaşların evine gittiğimde hareket edecek yerinden, cooling pad de almazsam yine bir sorun yaşamaz mıyım? Yatağa da girecek halim yok masada duracak öyle laptop.
Büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız ama en sağlıklısı 2.slotu boş bırakmak olacaktır.
Büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız ama en sağlıklısı 2.slotu boş bırakmak olacaktır.
Hocam bu model indirime girmiş düşünürseniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı