Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam Cs:Go oynarken bile aşırı ısınma oluyor. Nedeni nedir sizce?
Kasasında mı oluyor?
Oyun içi sıcaklık değerleri nasıl?
Oda sıcaklığı kaç derece?
Altına yükseltici koydunuz mu?
Gaming mod ve Azure Disabled olarak mı kullanıyorsunuz?

Kasasında mı oluyor?
Oyun içi sıcaklık değerleri nasıl?
Oda sıcaklığı kaç derece?
Altına yükseltici koydunuz mu?
Gaming mod ve Azure Disabled olarak mı kullanıyorsunuz?
Hocam kasasında oluyor. Oyun içi sıcaklık değerlerine nerden bakabilirim? Oda sıcaklığı 28* derecelerde. Altında yükseltici yok kucağımdayken oluyor. Azure disabled yapıyorum genelde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-08-02 094248.png
    135,2 KB · Görüntüleme: 55
  • Ekran görüntüsü 2021-08-02 094348.png
    106,3 KB · Görüntüleme: 53
Hocam kasasında oluyor. Oyun içi sıcaklık değerlerine nerden bakabilirim? Oda sıcaklığı 28* derecelerde. Altında yükseltici yok kucağımdayken oluyor. Azure disabled yapıyorum genelde.
Kucağınızda oyun oynarsanız cihazın ısınması normaldir.
Oyun içi sıcaklığa Afterburner ile bakabilirsiniz.
YouTubu'da detaylı bilgileri olacaktır.

Yazacaklarım tamamen şahsi fikirlerimdir.

Her ne kadar "dizüstü" olarak tabir edilen bir bilgisayar olsa bile bu modeli düz ve sert zemin harici ağır işlerde kullanmak yanlış olabilir. Cihazın soğutma tasarımı alışılagelmişin biraz dışında. Şahsi tavsiyem oyun veya grafik işleme gibi ağır işleri sert ve düz bir zeminde yapmak daha uygun olur. Diz üstünde adaptörsüz kullanılabilecek uygulamalar kullanılmalı. Adaptörsüz kullanımda CPU ve GPU toplam enerji tüketimi yarı yarıya düşük oluyor. isınma az seviyede olur. Tabi performansda da bir miktar düşme olur. Genel olarak kasa ve klavyenin aşırı ısınma sorununa çözüm olabilir. Pekâlâ olmaya da bilir.

Kucağınızda oyun oynarsanız cihazın ısınması normaldir.
Oyun içi sıcaklığa Afterburner ile bakabilirsiniz.
YouTubu'da detaylı bilgileri olacaktır.
Teşekkürler hocam. Bilginize paylaştığınız için minnettarım. Soğutucu öneriniz var mı acaba? İş yerinde değil ama en azından evde kullanabileceğim ve bir de mouse tavsiyeniz.

@osos11, 63.yorum, Gigabyte Aorus 15P KC daha öncesinde 73 kez çalışmış

Mouse tavsiyesi için yeni konu açabilirsiniz, bütçede belirtirseniz daha güzel olur. Ama bana soracak olursanız Logitech G502 kullanıyorum yaklaşık 7-8 yıldır, inanılmaz bir mouse bence.

Teşekkürler hocam. Bilginize paylaştığınız için minnettarım. Soğutucu öneriniz var mı acaba? İş yerinde değil ama en azından evde kullanabileceğim ve bir de mouse tavsiyeniz.
Cihazın soğutucuya ihtiyacı yok hocam. Hatta soğutucu koyunca daha fazla bir ısınma oluyor kasada.
Mouse için yeni konu açmanızı tavsiye ederim. Ben Rival 3 kullanıyorum memnunum.

@Suptemex

Soğutucu kullanmasanız sanırım daha iyi olur. Değerli arkadaşlar cihazın soğutma yapısı hakkında bilmeniz gerekenleri belirtmişler zaten. Belki şuraya da göz gezdirebilirsiniz : Gigabyte Aorus 15P KC alınır mı?

Fareye gelince birden fazla fareye sahibim. Birisi "Msi DS100" diğeri "Mi Dual Mode Silent Bluetooth".
Oyun oynayacağım zaman Msi kullanıyorum. Oyun haricinde geri kalan zamanlarda Mi sessiz fareyi Bluetooth ile kullanıyorum. Özellikle gece ve sessizliğin çok önemli olduğu zamanlar farenin farkını anlıyorsunuz. İki farede fazlasıyla işimi görüyor. Hatta sessiz fareyle bile oyun oynanabilir. Ben çok oyunculu ya da CS gibi rekabetçi oyunları pek oynamıyorum. Genelde hikaye oyunlarını oynamayı seviyorum. Dolayısıyla benim için birkaç milisaniyelik gecikmeler ya da aşırı hassasiyet çok da önemli değil. Sizin için önemliyse diğer arkadaşların düşüncelerine kulak verin derim.

Son düzenleme:
Hocam Afterburner önerir misiniz acaba? MSI Afterburner'i indirdim ama pek anlayamadım. Daha basit bir şey olursa veya Aorus'un kendine ait olanı var mı?
Bir de hocam internete bağlı olmama rağmen böyle gözüküyor. Nedenini bilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-08-06 001559.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…