Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Intel'den batarya süresi beklemek yanlış zaten hocam. Exynos mübarek. AMD kirin gibi
Cidden doğru, 99Wh ile tüm batarya ayarları ile maksimum 4.5 saat görüyorum. AMD'nin en azından 6-7'si var.
Bu Tulpar bana maksimum 2.5 görür gibi geliyor.

Batarya süresi sanırım biraz da üretici ile ilgili. Asus'un benzer donanıma sahip dizüstü bilgisayarları sentetik batarya testlerinde çok daha uzun kullanım süresi veriyor.
Bizim Aorus'un sıkıntısı anladığım kadarıyla harici grafik kartını hiçbir zaman devre dışı bırakmıyor. En iyi ihtimalle "IDLE" (boşta) konumuna getiriyor . Bu durumda bile yaklaşık 10W/Saat enerji tüketimi mevcut.
Sebebini tam olarak bilmiyorum. Bu durum eğer yazılım hatasıysa ve çözülebilirse batarya ömrü çok daha uzun olabilir.

Ben 15G KC kullanıyorum. 15P KC vBios'u yazdım. RTX3060 90+15W değerinden 100+15W değerine çıktı. Yaklaşık 5 derece kadar sıcaklık artışı oldu. Fanlar "Deep Control" ayarında GPU sıcaklığını 82 derece gördüm en fazla. Aynı modeller olduğundan HDMI ve DP görüntü çıkışlarında bir sıkıntı yaşamadım. Gayet güzel çalışıyor.

Bazı kullanıcıların farklı marka veya modellere ait vBios yazdıktan sonra harici görüntü çıkışlarını kullanamadıklarını okumuştum. Eğer başka marka veya modelin vBios dosyasını yazacakanız bu durumu bilmenizde fayda var.

Hayırlı olsun hocam. Ben de Türk yapımı cihaza +-200 koyacam inşallah
BIOS'ta seçeneği var hocam, çok kolay olur o cihaz için.
Legion diye diye gittim Aorus aldım, siz GP76T alıyorsunuz, bazı arkadaşlar ROG 3070 aldı, bazı arkadaşlar maalesef çekildi.
Erken getirseler çok satacaklardı.

Aynen öyle. Çok müşteri kaybettiler. Ben de inşallah seneye dedemin maddi desteğini arkama alarak alacağım. GP76T şu an en mantıklısı gibi. Hadi bakalım seneye göreceğiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…