Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben Aorus 15P XC (32GB ve 3070 modeli) kullanıyorum. Eklemek istediğim önemli konular var.
Klavye tuşları çok yumuşak vee Aorus Control Center uygulaması çok kötü ve adam akıllı çalışmayan bir uygulama. Kasa plastik ve evet sağlam fakat çok kolay çiziliyor ve parlama yapıyor. bilgisyar 3. ayın sonunda gözle çok kolay görülür şekilde parlamaya başladı ancak cihazı inanılmaz temiz kullanıyorum. touchpadin üst köşeleri beklenmedik şekilde içeri doğru göçüyor ve ekran inanılmaz sönük. 300/350 nit değil. cihazın ekran parlaklığı 287 nit. inanılmaz düşük.

Yorumunuzu önceden YouTube'da görmüştüm. Control Center bana sadece klavyeye custom renk atarken sıkıntı çıkarmakta birazcık. Güncellemeyi ve Azure AI'yı kapatmayı deneyebilirsiniz. Ben cihazı temmuz ayında aldım ve çizik oluşmadı cihazda. Parlama ise sadece ekran hafiften kasaya ışık vuruyor o kadar. Touchpad kullanımı alt köşelere basarak veya çift tıklayarak yapılır en üst köşeye güç uygularsanız çökme olacaktır elbette, öyle aşırı bir çökme değil. Kullanıcı oraya güç neden uygulasın ki? Tahmini parlaklığı söyledim. Ha 300 nit ha 287 nit ki bu panel parlaklığı çoğu gaming laptopta aynı. Bu panelin aynısını MSI; GP, GS ve GE serisinde de kullanıyor. Parlaklık ölçüm cihazının kalitesi de burada önemli rol oynuyor. Touchpadde anormal bir çökme varsa servise gönderebilirsiniz.

@Arda Togay
Görüşleriniz için teşekkürler. Bir iki ufak görüşte ben belirteyim.

Ben Mayıs ayından beri aktif kullanıyorum. Kasanın alt kısmında büyük ve uzunca bir çizik oluştu. Nasıl ve nerde oluştuğu hakkında fikrim yok ancak malzeme siyah olduğundan ve altta kaldığından umursamıyorum. Tırnakla çok bastırmadan denedim çizmeyi ancak öyle pek kolay çizilen bir kasa gibi de değil sanki. Kamera kapağını çok açıp kapamaktan kapağın sürgü izleri belli oluyor dikkatli bakarsam. Kamera kapağı kasayı çiziyor yani. Parlıyor derken tam olarak neresinin nasıl parladığını anlamadım. Bende parlama yok. Mat siyah hâla.

Klavyesi bana göre sert .Biraz daha yumuşak olmasını isterdim.

Yazılım konusunda haklısınız. Control Center ,AI ve Ses yazımları zaman zaman çok can sıkıcı olabiliyor. Kesinlikle geliştirilmeleri lazım.

Bina dışında açık havada hiç kullanmadım. En yüksek parlaklık değerine getirmem pek gerekmedi. Bu konuda yorum yapamam ancak gece kullanımlarında en düşük ekran parlaklığı çok yüksek. Beni rahatsız ediyor. Etraftaki tek ışık kaynağı AORUS olunca gözlerimi yoruyor. Klavyenin de en düşük parlaklığı sanki bana tuşlar selektör yapıyormuş gibi geliyor. En düşüğün iki üst ayarı tatmin edici...

6 aydan fazla süredir kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Piyasada hâla tam olarak istediğim gibi bir cihaz yok, en yakın olanı AORUS. Geçen aya kadar aktif olarak takip ediyordum piyasayı ancak fiyatları görünce takip etmeyi de bıraktım. Gene kaldık biz bize...

Control Center bana başta çok sıkıntı çıkarmıştı ama düzelmiş gibi. AI cidden çok can sıkıcı. Nahimic format sonrası kurulumda zor oluyor ama bu Nahimic ile alakalı. Yazılımda MSI'ın azımsanamayacak şekilde daha önde olduğu aşikar.

12.Nesil Intel işlemci ve RTX30 Ti barındıran yeni Aero ve Aorus modelleri Gigabyte sitesinde yerlerini almışlar. Aorus 5 ,15 ve 17 seçenekleri var. Gigabyte ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum. Klavyeyi sonunda tam aydınlatmalı yapmış ama 3 bölgeli RGB. Her tuşa özel değil. Her tuşta ayrı aydınlatma isterseniz gene bizdeki gibi yarım aydınlatmalı. Aero 5 modelleri önceki neslin Aorus 15P kasası ve klavye tam aydınlatmalı ancak sadece beyaz renk. Yeni modellerde eklenmiş. Ürün gamını genişletmiş ancak genişletirken de birbirne katmış karıştırmış.
Yine gene yeniden tam oldu oluyor derken olmadı. Süper, tam benlik dediğim bir modeli maalesef bu sene de göremedim. Nasipse seneye ya da yıl ortası tanıtılan ara modellere...
Aorus 15 kasa görünümü ve kamera konumu çok hoş . Eski modellere göre giriş/çıkış portları az, klavye gene yarım aydınlatmaya sahip ve eski modellere göre daha ağır .

Link : Laptop - GIGABYTE Global

Ve Aorus 17 dışında MUX yok.
W değerleri rakip firmalara göre düşük kaldı bayağı...

@T129Atak
Hâla MUX yok öyle mi? Ben kendi sitesinde bulamamıştım böyle bir bilgi.
Komik bir durum. Bence 11.nesilde de donanımsal olarak MUX desteği var ancak yazılımsal olarak kullandırılmıyor. Bizim kullandığımız nesillerde de tanıtılırken MUX desteği yoktu. Sonradan donanımı eklemediklerine göre MUX hep vardı sadece kullanıcının kullanımına kapalıydı. Bios güncellemesi ile açtılar. Bence bios modlansa 11. nesilede MUX desteği kazandırılabilir. 12.nesili bilmiyorum. CPU ve GPU dışında önemli bir yenilik yok. Daha çok gerileme var.

Kesinlikle benim tercih edeceğim bir model olmaz çünkü ekranı büyük ve bilgisayar ağır. Benim için taşınabilirlik, güç ve Ethernet portu olmazsa olmaz.

Ethernet port var diye biliyorum güç zaten iyi ama ağır olması üzücü ama o kadar şey barındırıyor normal ağır olması bir yandan mesela kasa kalitesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…