Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ethernet port var diye biliyorum güç zaten iyi ama ağır olması üzücü ama o kadar şey barındırıyor normal ağır olması bir yandan mesela kasa kalitesi.
Tabi,son derece kaliteli. Sadece ebat ve ağırlıktan dolayı tercih etmedim. Taşınabilirlik benim için önemli.

@osos11
Hocam, Azure AI pil performansı, 60Hz, iGPU ve %60 parlaklıkla cihaz -10, -15W güç tüketti.
1080p Netflix.
Control Center Kasım ayı guncellemesi, diğer Driver'lar tamamıyla güncel.
7/8 saat tahmini Netflix çıkarabiliyor böylelikle. Önceden 4,5'u geçmemişti
Ondan monter Tulpar T7 v25.1
Farklı amaca hitap eden cihazlar.
Tulpar da gayet iyidir.

Değerli bir bilgi. Control Center güncellemesini yapıp deneyeceğim.
Windows sürümünüz nedir ?

Ben 21H2 kullanıyormuşum.
Seçeneklerden iGpu seçtiğim zaman Nvidia'nın devre dışı kaldığını görebiliyorum. Nvidia Denetim masasında en üstteki barda yer alan "Masaüstü" sekmesinden en alttaki "Bildirim alanında GPU etkinliği..." seçeneğini aktif ediyorum. Bana sağ altta saatin hemen solunda Nvidia'nın aktif olup olmadığını görsel olarak gösteriyor. Hâl böyle iken ; Nvidia devre dışı kaldığında sadece GPU tüketimi 22w/saat oluyor. Bu değer pili tek başına 4 saatte bitirmeye yeter zaten. Eğer iGpu modunda denetim masasından entegre grafik yerine yüksek performanslı Nvidia tercih et dersem dGpu seçeneğinde olduğu gibi GPU tüketimi 10w/saat civarına düşüyor. Nvidia da aktif konuma geçiyor.

Sizin dediklerinizi ve deneyebildiğim bolca kombinasyonu denedim. Ne yaparsam yapayım iGpu modunda Nvidia devre dışı gözüksede enerji tüketimini 22w/saat altına düşüremiyorum. Olmuyor.
Bu sebep ile dGpu modunda kullanıyorum.

Sizden bir ricam olacak @T129Atak hocam. Belirttiğiniz durumda sistemin enerji tüketim değerini ekran görüntüsü ya da fotoğraf olarak ulaştırabilir misiniz?
Ben değerleri Aida64/Bilgisayar/Algılayıcı/En alttaki güç tüketim değerleri kısmından takip ediyorum.

Yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla, GPU hep aktif kalıyor ve bunun çözümü yok. Eğer cihazda hiçbir işlem yapmayıp direk film izlerseniz GPU duruyor fakat mouse hareket, anında tekrar devreye giriyor. (-30W'lı değerler)
Devre dışı bıraksam da bu oluyor.
Tek yol Nvidia Driver'ını kaldırmak... Ve bu da saçma bir çözüm.
Web gezinme de 3-4 saat, film de 6/7 saat elde edebiliyorum. (mouse hareketi olmayınca)
Bu sorun 2018'den beri var ve Gigabyte ısrarla çözmüyor.
Zamanım olursa GPU driverını kaldırıp cihazın gerçek batarya potansiyelini test edeceğim.
99.9Wh bataryayı web gezinmede 60Wh bataryaya dönüştüren Gigabyte'ı tebrik etmek gerekli.

Video + web, -17 ortalama.

Son düzenleme:
Sanırım bir ara Windows'u baştan kurmayı ya da 11'e yükseltmeyi deneyebilirm.
Ben toplam genel tüketimi 17w/saat altına düşüremedim. 17-18 arasında %0 parlaklıkta duruyor.
Ufak bir detay ancak pahalıya patlayabilir.
Bugün ekranı açarken 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir olay yaşadım.
Sol tarafa bağlı ethernet kablosu cihazın arkasından sağa doğru gidiyor. Tam kasaya paralel hava tahliye ızgarasına değerek gidiyor. Kablo ekranı açarken ekran menteşesiyle kasa arasına sıkışmayı başardı. Bir an için cihazın altında ufak bir bomba patlarmış gibi "ÇAT" diye bir sesle cihaz yerinden hopladı. Menteşede veya kasada bir problem yok. Kablonun dışı dişlenmiş gibi ezilmiş sadece. Aorus sağlamlık testimden geçti. Umduğumdan da sağlam çıktı.
Yalnız siz siz olun, ekran menteşine kablolarınızı yakın tutmayın. Deneyimin sonucu pahalıya patlayabilir.

Son düzenleme:
Plastik de olsa kalitesi belli. Nasıl sıkışmış anlamadım
Benim bir kere AUX kablosu sıkışmıştı, ince olunca sıkıntı olmadı. Okurken cihaz gitti sandım

AUX olsa belki pek problem olmazdı. Dediğiniz gibi ince.

"Yüreğime indi! " denir ya hani, tam olarak öyle hissettim. Kasayı ve menteşeleri yokladım. Bir problem yok. Olayı anlamak için elle de sıkıtırmayı denedim kabloyu. Gerçekten sıkışıyor. Kablo menteşenin arka yüzeyinde bulunan tırtıklı yapı nedeniyle sıkışıyor. Kapağı açtıkça tırtıklı yapı kabloyu cihazın altına doğru ittirip sıkıştırıyor. Kapağıda biraz hızlı açınca olanlar oluyor üstüne bir de ani kalp sıkışmasına sebebiyet verebiliyor.
Bundan sonra daha dikkatli olacağım.
-28.01.2022-
Yeni nesil Aero ve Aorus serilerinde de MUX yok. Ayrıca Battery Boost 2.0 teknolojisi kullanılmamış. Gigabyte ve Aorus marka/model cihazları uzun sürelerce kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Laptop konusunda geriye gidiyor. Şahsen son iki nesli hiç yakıştıramadım böyle bir markaya.

12.nesil Intel kullanan cihazların Conrol Center yazılımının arayüzü değişmişe benziyor. Geriye dönük güncellemeleri lütfetseler bari. Bilgisayarı alalı 1 yıl olmadan üstüne 2 yeni model çıktı.

Detaylı özellikler : GIGABYTE Laptop GPUs Full Specification

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…