Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cihaz almaya değer mi hocam?
Sıkıntı çıkmazsa bu cihazı almayı planlıyorum indirimdeyken.
15P KC tekrar indirimle satılır mı bilmiyorum. KD inecektir, 11800h var ama MUX yok. G KC iniyordu MUX'lu 105W. Cihaz yorumu için konuyu ve konunun içinden atılan diğer Aorus konularına bi' bakın. Onları okursanız benden iyi bilirsiniz cihazı
20000 TL altına kesinlikle değer.
 
İfadeler: T21
YouTube'dan KC videolarına bakmıştım 18.000 TL için değeceğini düşünüyorum açıkçası.
11800H işlemcili G KC varyantına pek bulaşmak istemiyorum.
 
@Gregorz Brzecz.
Mayıs 2021 tarihinde satın aldım 15G KC Aorus. Aktif olarak kullanıyorum fan dahil herhangi bir sıkıntım olmadı. Yabancı forumlarda da çok araştırdım genelde ses ve takılmalar ile ilgili problemlerden bahsetmişler. Ses sıkıntısını bizzat ben de yaşadım.

@T21
Ürün güzel ancak mükemmel değil.
Control Center üzerinden fanları Quiet moda alırsanız işlemcinin TDP limitleri aşağı çekiliyor ve fanlar 50 derece altında çalışmıyor. Quiet modda nadiren fan sesi duyuyorum. Isınma olmuyor. Yavaşlık da söz konusu değil.

15G KC kullanıyorum ancak vBios olarak 15P KC vBios'unu yazdım. Dolayısıyla RTX3060 90+15W yapılandırmasından 100+15W yapılandırmasına geçti. Bu işlemlerden sonra oyundan oyuna değişiklik göstermekle birlikte sıcaklık değerlerim fark edilir biçimde yükseldi. Thermall Throtling sınırlarına yakın seyrediyorlar ancak 1 saat süreli oynamalarda kesinlikle Throttling olmuyor. Cihazı aldığınız gibi 90+15W şeklinde kullanırsanız zaten işlemci ve ekran kartı 80 derece altında ya da civarlarında kalabiliyor genelde.

Batarya yönetimi konusunda pek iyi sayılmaz ama tam şarj ile 4 saate yakın kullanım sunabilir.

Klavye konusunda da bir uyarıda bulunayım. Tuşların ikinci fonksyonları aydınlatılmamış. Kodlama yapıyorsanız ya da yazı işleriyle çok uğraşıyorsanız klavyesi sizi gece vakti üzebilir.

15G KC,XC,YC ve 15P KC,XC modellerinde MUX Switch bulunmaktadır. Geri kalan modellerde henüz yok bu gidişle de olmamaya devam edecek gibi. Bu yazdığım modellerde de ilk tanıtıldığında MUX Switch yok diye tanıtıldılar ama sonradan Bios güncellemesi ile eklendi. Yazılım ile donanım ekleyemeyeceklerine göre donanım zaten hep vardı sadece bir güncelleme ile kullanıcı kontrolüne sunuldu. Yeni nesillerde durum tam olarak nedir bimiyorum ancak MUX yok olarak varsayın.
 
@osos11
Hocam MSI'ın 130W'lık VBIOS'unu kurmayı deniyorum fakat seçme aşamasına gelmeden ERROR: No connected NVIDIA GPU tarzında yazılar çıkıyor.
Siz nasıl flashlamıştınız böyle bir sorun olmuş muydu?
 
İfadeler: T21
@T129Atak
Ben vBios değiştirirken iGpu aktif miydi değil miydi hatırlamıyorum.

[CODE title="Sırasıyla bunları girdim ben."]nvflash –protectoff
nvflash -6 xxx.rom[/CODE]

Kimileri ikinci sıradaki kodda -6 kullanmayın demişler ama ilk kullanmadan denediğimde başarısız oldum.
 
Ben protectoff'lu kodu yazdığımda hata alıyorum nedense. Kodda sıkıntı yok ama GPU'yu görmüyor.
 
Ben protectoff'lu kodu yazdığımda hata alıyorum nedense. Kodda sıkıntı yok ama GPU'yu görmüyor.
Yönetici olarak çalıştırmayı deneyin komut satırını.
"nvflash --list"
Yazınca RTX3060 olarak listeliyor mu ?

Şuan denedim. Yönetici olmadan listelemiyor bile. Yönetici olarak deneyince listeledi.
 
Yönetici olarak çalıştırmayı deneyin komut satırını.
"nvflash --list"
Yazınca RTX3060 olarak listeliyor mu ?

Şuan denedim. Yönetici olmadan listelemiyor bile. Yönetici olarak deneyince listeledi.
Biraz geç döndüm kusura bakmayın.


Benim dosya nvflash adıyla değil "nvflash64_patched_5.590.0.exe" bu adla çıkıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…