Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yamalanmış bir dosyaya benziyor. Neden acaba ?
Şurdan indirip deneyin birde : NVIDIA NVFlash (5.728.0) Download

Ayrıca eski sürüm kullanıyorsunuz. O sürümde RTX30 desteği yok.
Çok teşekkür ederim hocam. Eski sürümü kullanıyormuşum yeni öğrendim
Artık 130W bir 3060'ım var, ısı ve performans testi yapıp eklerim sonra.

Çok teşekkür ederim hocam. Eski sürümü kullanıyormuşum yeni öğrendim
Artık 130W bir 3060'ım var, ısı ve performans testi yapıp eklerim sonra.
Eki Görüntüle 1286414
Rica ederim. Hayırlı uğurlu olsun.
Merakla bekliyoruz testleri hocam.

Aklıma Monster'ın RTX3060 vBios'larını yazmak gelmişti geçenlerde. Monster kontrol merkezinde GPU hız aşırtma ayarları açık oluyor gördüğüm kadarıyla. Lakin internette Monster RTX3060 vBios bulamadım.
MSI'da durum nedir bilmiyorum. Yazdığınız vBios ile power limit ve gpu core voltage gibi ayarları değiştirmeyi de dener misiniz ? Eğer power limit değiştirebiliyorsanız çok iyi. Müsait bir zamanda internette bulduğum bir takım RTX3060 vBios'larını sırasıyla deneyceğim.

9000 civarıydı bu puan.
+140MHz Core +200 Memory O.C fakat beklediğimden çok daha fazla ısınmasına sebep oldu bir de hız aşırtma yapmadan denemek lazım.

Dediğiniz ayarlar kilitli görünüyor.

Sensör ve ısı sorunları var geri döneyim olmazsa.

@T129Atak
Ayarlar açık olsaydı güzel olabilirdi.
Yanlış hatırlamıyorsam bende bir takım sorunlar yaşamıştım. En başta yazmayı unuttum. Sürücüyü komple silip yeniden yükleyene kadar düzgün çalışmamıştı . Size tavsiyem sürücüyü silip tekrar kurmanız olur. Sonra tekrar deneyin isterseniz.

Isınma konusuna gelirsek artırdığımız enerji kadar sıcaklık da artıyor desek yeridir. 105 den 115 watt'a kabaca %10 desek sıcaklık artışıda yaklaşık %10 oluyor. 70 derece ise 77, 80 derece ise 88 oluyor gibi .
Sağlam soğutma şart gerçekten.

Max kaç gördünüz hocam?

Sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar kurup bir deneyim.
Max kaç gördünüz hocam?
Max Fan'da 84 derece cidden çok fazla. Ben bu cihazla Max Fan'da 70 geçmiyordum çoğu durumda, tekrar deneyeceğim. Eğer sensör sorunu olmaz ve ısı iyi kötü 80 altı kalırsa ve değecek artış sağlarsa kalacağım.

Ekleme:

130W: 9412 GPU - 79 avg temp.
115W: 8856 GPU - 67 avg temp.
Furmark ve 3D Mark testleri +140 Core ve +200 Memory hız aşırtma ayarıyla yapılmıştır.
Ara sıra 9050'lere çıktığı oluyor ara sıra 8900 oluyor puan 115W'ta.
Max GPU sıcaklık: 69 derece. Tam tamına 15 derece fark. (130W Max GPU sıcaklık: 84.4 derece.

Furmark:
-115W: 122-124 FPS aldı. (65 derece)
-130W: 129-132 FPS aldı. (75 derece)
Genel toplamda güç farkı %5-7 gibi. 14 derece GPU sıcaklığına, oyunlarda bu CPU'ya da etki edecektir, değeceğini düşünmüyorum.

GPU-Z Render testi:
115W: Maximum 66 derece. Ortalama 65.
130W Maksimum 83 derece. Ortalama 80.

Bu da böyle bir tecrübe oldu

Son düzenleme:
@T129Atak
Sonuçlar için teşekkürler. Nvidia 3060 için kendi sitesinde max 115W derken bir bildiği varmış demek ki.
Verdiğiniz değerlere bakınca 115 den 130 a şahsen geçmezdim. Sadece fantezi amaçlı Dynamic Boost'u kapatıp deneyebilirsiniz. 130w vBios sanırım 115+15w şeklinde. GPU max 115w olur. CPU da Control Center'dan ECO-Boost arasında kaça ayarladıysanız 38-62w arasında bir max değer alır.

Dynamic Boost'u devre dışı bırakmak için aygıt yöneticisinde en altta "Yazılım Cihazları " sekmesinde "NVIDIA Platform Controllers and Framework" var. Onu devre dışı bırakın DB2 devre dışı kalır. Tekrar etkinleştirirseniz DB2 tekrar etkin olur.

GA106.rom (Aorus)'a geri döndüm, bayağı kod hatası yapınca profesyonelleştim iki dakika da kuruyorum vBIOS'u
Müsait olduğumda hem bu DB kapatmayı hem de ROG Strix G15/Scar, Tongfang, Legion hatta 100W'lık Omen ile 105W'lık G KC'yi de denemek istiyorum.
İleride macun bakımı yaparken GPU için termal pad'ler alacağım o zaman 130W ile iyi sonuçlar alabilirim diye düşünüyorum.

Hatta Asus 150W'lık 3060 çıkardı onu denemek biraz sıkıntı olacak gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…