Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Warzone öneririm hocam. 55-62W geziyordu bende.
Müsait zamanda sizden BIOS Unlock'un nasıl yapıldığını okumak isterim.

Cihazla değil teknik servisle alakalı çekincelerim var biraz. Servis yorumları çoğunlukla olumsuz. Ben de video ve fotoğraf işleri için KD modelini düşünüyorum.

Warzone öneririm hocam. 55-62W geziyordu bende.
Müsait zamanda sizden BIOS Unlock'un nasıl yapıldığını okumak isterim.
Warzone yükleyeyim. Sanırım ücretsiz.
Ayrı bir konu olarak açıp anlatmak isterim ancak bios dosyanızı yedekledikten sonra başka bir sitedeki kullanıcılara göndermeniz onların da dosya üzerinde gerekli işlemleri yapıp size geri atmasını beklemeniz gerekli. Hazırlık,yedekleme ve geri yazma işlemlerini anlatabilirim. Unlock için yapılan düzenlemeyi bilmiyorum.

Cihazla değil teknik servisle alakalı çekincelerim var biraz. Servis yorumları çoğunlukla olumsuz. Ben de video ve fotoğraf işleri için KD modelini düşünüyorum.

Cihaz ilk siyah ekranda kaldığı an düşündüm ; şimdi servise göndersem neler neler olur diye.
Servisi iyidir kötüdür bilmiyorum. Hiç yolum düşmedi umarım kimsenin düşmez. Maddi boyutu büyük olmadığı sürece ben kendi cihazımın servisiyim.

Teşekkürler. Güvenlik sıkıntısı olmaz, değil mi? Yabancıyım bu işlere

Bende değineyim. Arkadaşın sisteminde benim dahi gideremediğim bir Throttle meydana geldi. Şimdiye kadar çözemediğim Throttle vakası hiç olmamıştı denebilir. IccMax'lar düzgün ve PL4 optimum. Ama EDP uyarısı veriyor. DDR RAPL diye düşündüm bir ara ama Throttle çeşitlerinde belirmiyor. SVID Voltage diye bir durum var belki bununla ilgili olabilir. Max Operating Voltage Throttle'ı da tetikler. Muhtemelen bu aşırı derin durum yüzünden oluyor. BIOS'da SVID Voltage diye bir şey var mı bakar mısınız? @osos11
Hayır olmaz hocam.

Güvenlikten kastınız nedir tam olarak?
Şöyle bir durum ise buna yapcak bişeyimiz yok : 23 Büyük BIOS Açığı Sayısız Donanım Üreticisini Etkiliyor

Onun haricinde 12MB dosya. İçeriği bios verisi. Ben yaptım yapan da bir sürü var. Ekleme çıkarma yapmasıda pek kolay değil çünkü binary dosyası. En kötü yanlış modlanırsa sistem çöker. Servise yolunuz düşer.
Bios da DDR Rapl var. SVID ye de şimdi bakıyorum ama çok menü var. Biraz zaman alacak.

DDR RAPL varsa devre dışı bırakın.
SVID Voltage dünya çapında bilinmeyen bir şeydir. Buna muhtemelen ilk biz değineceğiz. Bu yüzden SVID Voltage görürseniz beraber hareket edeceğiz.
SVID sorunu çözmeyebilir bu arada. Yeni bilgiler kattım lügatıma. SVID bizim aradığımız şeye pek benzemiyor hocam. Ama beklemedeyim. On/Off olarak sunuluyor olabilir bu arada SVID.

SVID dediğimiz şey de şu: SVID, CPU ve PWM arasında 3 kablolu bir dijital iletişim protokolüdür, CPU'nun VID'sini seçilen frekansa uyacak şekilde anında değiştirmesine izin verir. Bu nedenle temel frekans +/- 6-7 çarpanlarını artırabilirsiniz ve CPU sabit kalır, çünkü SVID farkında olmadan VID'yi artırır. Artık voltajı manuel olarak ayarlamadığınız sürece bu durmaz, bu nedenle kullanıcılar DVID ofseti kullandıklarında, stok VID'lerinin gerçekten sabit olmadığının farkında olmalıdırlar.

Son düzenleme:
DDR RAPL varsa devre dışı bırakın.
SVID Voltage dünya çapında bilinmeyen bir şeydir. Buna muhtemelen ilk biz değineceğiz. Bu yüzden SVID Voltage görürseniz beraber hareket edeceğiz.
DDR Rapl ayarları geneli Disable ve 0 olarak ayarlı zaten.
SVID hakkında bir ayar bulamadım maalesef.

Bizim ayarladıklarımız dışında HWINFO şunları belirtiyor.
SVID,DDR RAPL,Max VR Voltage.

DDR RAPL devre dışı gibi.
SVID Bulamadım. Başka bir adı ya da uzun adı mı var emin değilim.
Max VR Voltage ayarlarıda var. Çok var hemde. Cpu,Gt,Ring için ayrı ayrı.

Max VR Voltage ayarlarıda var. Çok var hemde. Cpu,Gt,Ring için ayrı ayrı.
O ayarları bana atmanız mümkün mü?
Ben onlardan anlayabilirim. Hiç Advanced BIOS sahibi biri Throttle yaşamadığı için bilgili değilim ama görürsem yardımım dokunabilir.

@T129Atak @erengore
Warzone oynadım. Foto ekledim. Cpu max 30w. GPU 115w.
Bende sistem işlemciye basmıyor ne hikmetse.
ThrotleStop Ring ve Core da EDP Throtle yakıyor.
Oyun yerine stres testi açarsam cpu+gpu şeklinde 10dk boyunca yine EDP Throttle yakmasına rağmen 60w Cpu + 85w Gpu sabit kaldı. Sıcaklıklar max Cpu 88 oldu GPU 84. Sanırım yapay zeka veya control center mahvediyor sistemi.

Ayrıca 3 derece soğukta balkonda farcry 6 oynadım. Full fan ile cpu 71 Gpu 65 derece gördü max ama cpu gene 2-3dk sonra 22w a kitledi kendini. Isınmadan değil bence.

Dosya Ekleri

• IMG_20220206_164716784.jpg
    311,3 KB · Görüntüleme: 37
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…