Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tamamdır yaptım RDR2 10 dakikalık test yapıp dönüyorum hocam.

@osos11 değerler bu şekilde hocam bir de fark ettim ki drop girdiği sıra işlemci MHz'i 2800 civarına düşüyor bir de ağır oyunlrda 3800 geçmiyor Valorant'ta falan 4200 oluyor.

MHz düştüğü an SS almayı başarmışım.

Son düzenleme:
Neden 6 FPS değeri var bilmiyorum.
Normalde 3 tane olmalı. Normal FPS,%1 ve %0.1 şeklinde. Diğer 3 FPS nedir emin değilim sadece min, max, avg olduğunu tahmin ediyorum lakin sıralama nasıl bilmiyorum. Dolayısıyla yorum yapamıyorum.

İşlemci hızınızın neden düştüğünü bilmiyorum. İlginç bir durum. Kullanım yüzdesi ve tüketim değerine göre frekanslar biraz ilginç. İşletim sisteminden kaynaklı olabilir. Yaşamadığım bir durum.
Aklıma sadece şu geldi. Eğer masaüstü arkaplanı slayt gösterisi ayarlıysa arkaplan değişirken drop girebiliyor.
Bazı oyunlar ekran kartına bazıları işlemciye çok yükleniyor. Sistem yük durumuna göre işlemciyi ya da ekran kartını boost ediyor. Valorant gibi oyunlarda işlemci hızının yüksek olmasının sebebi bu olabilir.
Mesela RDR2 oynarken bende CPU 2.8 GHZ de sürekli 28-30w civarında takılırken GPU 105W tam yüke biniyor. Farcry6 oynarken GPU 75W olurken CPU 4.1-4.3GHZ 60W civarında takılıyor.

Hmm hocam ilk 3'ü dedikleriniz ben tümünü açmıştım yine de ona göre yorumlayabilirsiniz.

Hmm hocam ilk 3'ü dedikleriniz ben tümünü açmıştım yine de ona göre yorumlayabilirsiniz.
O zaman değerler iyi gibi. Belirgin bir drop yaşanmıyor sanki. Bence siz bu drop girme olayını yeni bir konu açarak foruma yazın. Drop konusunda daha bilgili olan arkadaşlar da konuya müdahil olabilirler böylece. Aorus konusu olunca çoğu kişi girmiyor haliyle.

Tamamdır hocam biraz daha rahatsız ederse bu drop olayı açarım sağ olun var olun.

@osos11 selam hocam hem bu forumu okuyan hem de sizi bilgilendirmek için yazıyorum tüm oyunlarda drop yiyordum deneme amaçlı Forza Horizon 4'ü 105 FPS'e sabitledim ve herhangi bir donma kasma yaşamadım FPS düşüşü de olmadı ThrottleStop da limits sekmesi de sürekli sarıydı pil ayarım customize %80'di onu da söyleyeyim.

@osos11 Aorus'un Discord'unda şöyle bir çözüm ürettiler bu da sorunu ortadan kaldırıyor söyleyeyim.
Auto ayarında ikisi de high performancede kalktı sorun ortadan.

Son düzenleme:
@Singua
Teşekkürler. İyiymiş, denerim.
Discord bağlantısı paylaşabilir misiniz?

@Singua
Teşekkürler. İyiymiş, denerim.
Discord bağlantısı paylaşabilir misiniz?

Paylaşılmıyor ama sunucu ekle yerine Aorus yazarak girebilirsiniz yabancılar ama bayağı ilgililer.

@osos11 şak bir sorun daha bu nedir acaba

Üstteki 2 termalde yanıyor SS alırken sönmüş GHz'de yavaş yavaş düşüyor nedir bu sıcaklıktan mı acaba?

Son düzenleme:
Gigabyte'ın normalin altında sağladığı termal koruma. Options kısmında Prochot'ı değiştirebileceğiniz ayarlar olması lazım. Hatırladığım kadarıyla 5 yazarak termal kısmayı 95 derece olarak ayarlayabilirsiniz. Bu gibi testlerde fanın en sonda olması daha mantıklı.
Prochot'ı 3 yazarak 97 bile yapabilirsiniz. Çoğu marka 95/97 olarak ayarlar.

Yaptım yeniden başlatıp deniyorum hocam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…