Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam siz performans düşüşü yaşıyormusunuz ağır oyunlarda?

Hocam siz performans düşüşü yaşıyor musunuz ağır oyunlarda?

Diger 3060'li modellerle FPS olarak hiç karsilastirma yapmadim gerek duymadigim icin ancak GPU hep yüzde 99 kullaniliyor. İlk günden beri de fps drop vs'de yaşamadım.

Son düzenleme:
Diger 3060'li modellerle FPS olarak hiç karsilastirma yapmadim gerek duymadigim icin ancak GPU hep yüzde 99 kullaniliyor. ilk günden beri de fps drop vs'de yaşamadım.
BİOS Güncelledinizmi? bios'un sürümü nedir? ben bios güncelledikten sonra bunları yaşamaya başladım.

BIOS güncellediniz mi? BIOS'un sürümü nedir? Ben BIOS güncelledikten sonra bunları yaşamaya başladım.

Sorunlu diyorlardi, o yüzden hiç güncellemedim. Son sürüme geçmedim. Dediğiniz gibi BIOS'la alakalı olabilir. Sürümde FE02'ymiş.

Bir de bende 3070'li G modeli var buna P modelin BIOS'unu yazsam GPU'nun Wat limitini arttırırmı.
VBIOS dediğimiz olay ekran kartı için kolayca yapılabiliyor.
Evet, GPU'nun W limiti ve performansı artar fakat ısı ve dolayısıyla fan sesi de artar.
G modelleri P'den farklı olarak 0.2 kg daha hafif ve sanırsam biraz daha ince. Aynı soğutmayı sağlayamaz dolayısıyla.
Ben 115W 3060'a 130W VBIOS kullanmayı denedim. Performans ne kadar arttıysa ısı da o denli artıyor. Firma uygun görse zaten yapardı diye düşünüyorum o yüzden tavsiye etmiyorum ama mümkün tabii ki

15G XC 105W iken 15P XC 130W.
Arada 25W var. 3060 barındıran modelin P varyantı 115W. Arada 10W var. Soğutma sistemi termal limitlere yakın bir şekilde kısma olmadan çalıştırabiliyor ancak 130W vBIOS yazdığınızda termal kısıtlama yaşamanız kaçınılmaz. 115W vBIOS bulursanız deneyebilirsiniz.

Anladım hocam, konu hakkında yardımcı olan herkese teşekkürler. Şimdilik VBIOS işine girmeyeceğim şu an performans ve fan sesinden memnunum durduk yere kurcalamaya gerek yok.

Yeni Control Center'ı kurmada yardımcı olabilir misiniz, önceki cevaplarda atılan linklerdeki versiyonu indirdim ama programı açtığımda uyumlu bir cihaz bağlayın ekranı ya da sadece boş gri ekran çıktı karşıma.

Ben yeni olanı kullanmıyorum. Denedim ancak W10 ile çalışmıyor sanırım.

İyi geceler arkadaşlar, 11. nesil Aorus laptop kullanıyorum bildiğiniz gibi bu gece bir sorun fark ettim. 12. Control Center'ı kullanıyordum bugün CPU'nun 50 watt üstü güç çekmediğini fark ettim. Cinebench'de bile. Normalde 70watt çekebiliyordu bende Control Center'dan olabilir mi deyip 11. nesile döndüm şu an sorun yok haberiniz olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…