Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
...

Oyun oynayacaksanız iGPU yazan kısma basarak restart işlemi ekranı çıkacak buradan evet diyerek dGPU'ya geçin. Bataryada kullanacacağınız da iGPU'da kalsın.
...

Bir soru sormak istiyorum bu dediğiniz ile ilgili.

15G KC kullanıyorum. Aida64 ile güç tüketim değerlerini kontrol ettiğim zaman iGPU seçeneğinde ekran kartı tüketiminin boşta 22w (saatlik) tüketim yaptığını görüyorum.
dGPU yaptığım zaman dahili ekran kartı devre dışı kalıyor ve güç tüketim değeri yaklaşık 10w düşerek 12w (saat) değerine geriliyor.
Yaptığım günlük testlerde de dGPU seçeneğinde batarya performansının çok daha fazla olduğunu gördüm. O şekilde de kullanıyorum.
iGPU ile 3-4 saat olan batarya ömrü dGPU ile 5-6 saat civarına çıktı.
İnternette yaptığım araştırmalarda gördüm ki başka marka ve modellerde de benzer durumları yaşanlar olmuş. Eğer bu bir sorun ise sorunun kaynağının Nvidia'nın Optimus teknolojisi olduğunu belirtmişler.
iGPU seçeneği seçiliyken kullanılmasa bile dGPU'nun (Nvidia) açık kalıp gereksiz güç tükettiğini yazmışlar.

Sizde durum nasıl acaba ? Bu konu hakkında bir fikriniz var mı?

iGPU ile 3 saat elde ettim 240Hz ile bugün dGPU ile bir deniyim.

Ben artık çok takılmıyorum aldık bir kere.
iGPU ile 3 saat elde ettim 240Hz ile bugün dGPU ile bir deniyim.
Hocam bu ne işe yarar ?

Ben artık çok takılmıyorum aldık bir kere.

Hocam bu ne işe yarar ?Eki Görüntüle 1116821
Hocam bu Nahimic ses yazılımı. Steelseries yapıyor. Müzik modunda çok keyifli müzik dinleyebiliyorum. Oyun modunda çok iyi ses kasılıyor.
1.8 sürümünü indirmeyin ama, uygulama açılmıyor

Son düzenleme:
Hocam bu Nahimic ses yazılımı. Steelseries yapıyor. Müzik modunda çok keyifli müzik dinleyebiliyorum. Oyun modunda çok iyi ses kasılıyor.
1.8 sürümünü indirmeyin ama uygulama açılmıyor

Ben 60Hz ile kullanıyorum. Eklemeyi unutmuşum.
60 ile 240Hz arasında da sistem boşta iken toplam tüketimde 4-5w fark oluyor.
Hocam ayrıca bende arka plan duvar kağıdı değiştirmek istiyorum. Ayarlar kişiselleştirmeden de denedim ama bulanık oluyor.

Dosya Ekleri

• ,.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 52
  • Ek Açıklama 2021-07-24 155647.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 42
  • Ek Açıklama 2021-07-24 155701.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 43
  • Ek Açıklama 2021-07-24 155803.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 45
  • Ek Açıklama 2021-07-24 155853.png
    636 KB · Görüntüleme: 50
  • Ek Açıklama 2021-07-24 155953.png
    140,7 KB · Görüntüleme: 49
Hocam ayrıca bende arka plan duvar kağıdı değiştirmek istiyorum. Ayarlar kişiselleştirmeden de denedim ama bulanık oluyor.

Sanırım görselin çözünürlüğü çok düşük. Yüksek çözünürlüklü bir görsel ile denerseniz problem ortadan kalkar.

Sanırım görselin çözünürlüğü çok düşük. Yüksek çözünürlüklü bir görsel ile denerseniz problem ortadan kalkar.
Tamam deneyeceğim hocam. Link var mı sizin kullandığınız arka plan aynısını denemek isterim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…