Çözüldü Aorus RTX 3070 Ti kasa yüzünden mi ısınıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde Frisby 8890G kasa var. Bu kasanın ön tarafındaki üç fandan ortadaki bozuk çalışmıyor. Üstteki iki fan da bozuk o da çalışmıyor. Geriye kalan 3 fan çalışıyor ve bu yüzden sanırım kart 82 dereceleri görüyor yani ben öyle düşünüyorum. Kartı yeni aldım. Kart Aorus Master 3070 Ti. Sizce sorun ekran kartında mı yoksa kasadan dolayı mı böyle? Kartın içi açılmamıştı açıp bakımlarını yaptık bu arada.
Uzay montajda bakım yapılmadan önceki hali:

1748819327635.png

Bu da benim fanları bozuk olan kasanın içindeki bakım yapıldıktan sonraki Heaven benchmark testi:

1748819403202.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kasa değiştirmektan başka yapabileceğim bir şey yok değerle bakılınca ekran kartında bir problem yok değil mi kasa yüzünden ısınıyor diyorsunuz kendi çapında undervolt yaptım bu sefer de Forza da yarım saat sonra falan oyundan atıyor ne yapacağımı bilmiyorum şaştım kaldım vallaha.

Arkadaşlar sorunu karta UV yapmadan grafikleri oyuna etki etmeyecek şekilde biraz düşürerek 62-65 derecelere kadar getirdim yeni kasa alana kadar grafikleri kökleyemiyeceğiz mecbur: D
Evet, kasa etkili. Bir kasada fandan ziyade hava sirkülasyonu en önemlisidir yani önden veya üstten temiz havayı çekip içeride turlayıp daha sonra egzoz fanından atmalıdır. Yani 10 tane fanım var neden ısınıyor değil. Eğer kasa hava sirkülasyonunu iyi yapmıyorsa 3070 Ti gibi performansına oranla fazlaca güç çeken bir kart gayet ısınır.

Havalar ısındı zaten 82 yük altında normal, kötü değil.

O kartlar iyi güç çekiyor ve ısınıyor , uzay montajda ısınan hava direk yükseliyor kasa içinde devamlı bir dönüşüm olsada uzay montaj gibi olmaz fanları çok iyi ayarlarsan 2 3 derece daha iner. Ben 5 fanla denedim , kasanın kapağını açık bırakmak daha etkili oluyor ama ses artıyor o yüzden 3 5 derece için uğraşmadım.

Kasanın önü camsa çıkartabiliyorsan çıkar ve ön taraftan üst ve ortaya gelecek şekilde 2 fanı yerleştir, alttaki 3. fan genelde anakartın altına ve güç kaynağına temas ettiği için daha önemsiz oluyor. Kasanın üstüne yada ekran kartının altına yerleştirilen fanlar sanıldığı kadar pozitif sıcaklık düşürmüyor 1-3 derecelik fark kayda değer bir fark olmadığı için ön ve egzoz fan kısmı daha kilit. Mümkünse ve bütçen varsa kasanı değiştir. Kasanın hava akışının rezalet olmasının sebebi cam olmasından kaynaklı, önden temiz hava girmiyor. Fan sadece içerdeki sıcak havayı dışarıya tahliye ediyor. Kasanın çelik mi yoksa plastik mi olması da başka bir artı oluyor. Çelik soğutma konusunda plastik yapıdan daha iyi diye biliyorum. Kasanın yan tarafını da açmayı düşünebilirsin, sıcaklık 5-10 derece kadar azalır ama içerisinin daha fazla tozlanma durumu oluşacaktır. Bunu önlemek içinde 1-2 ay içerisinde hava üfleme cihazıyla kasanın içindeki tozları temizlersin.

Kasa değiştirmektan başka yapabileceğim bir şey yok değerle bakılınca ekran kartında bir problem yok değil mi kasa yüzünden ısınıyor diyorsunuz kendi çapında undervolt yaptım bu sefer de Forza da yarım saat sonra falan oyundan atıyor ne yapacağımı bilmiyorum şaştım kaldım vallaha.

Arkadaşlar sorunu karta UV yapmadan grafikleri oyuna etki etmeyecek şekilde biraz düşürerek 62-65 derecelere kadar getirdim yeni kasa alana kadar grafikleri kökleyemiyeceğiz mecbur: D

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı