Apartman dairesinde çalmak için klasik gitar mı yoksa elektrogitar mı alınmalı?

BerktaN

Kilopat
Son günlerde gitar alıp sıfırdan öğrenmek gibi bir isteğim var ancak apartmanda oturuyorum ve komşuların rahatsız olmasından dolayı klasik gitar almaktan çekiniyorum. Elektrogitar alıp kulaklık ile çalmak istiyorum sizce sıfırdan başlayacak birisi için elektrogitar fazla mı ileri adım olmuş olur? (üst kattakilerin bağırışma sesleri bize gelirken gitar sesinin üst ve alt kata gitme ihtimali çok yüksektir diye düşünüyorum)

Kulaklıkla gitar çalmak bana hiçbir zaman keyifli gelmemiştir. Elektrogitar klasiğe göre farklı. Sevdiğin müzik türüne göre gitar çalmalısın. Ben 6 yıl gitar çaldım ve apartman dairesinde oturuyorum. Tellere çok hunharca vurmazsan ses o kadar çok gitmiyor ve sesin güzelse gizli fenomenlerin olmaya başlar.

İş saatlerinde çalarsan hiçbir şey olmaz, sen çalman gerektiğini söylediğinde de kimse de bir şey diyemez. Günün erken ve geç saatlerinde klasik gitar da, elektro gitar da sorun çıkartır.
Kulaklığı amfiye bağlarsan istediğinde elektro gitarını çalabilirsin. Ancak sana tavsiyemi vereyim, kulaklıkla elektro gitar çalmak gerçekten 2 gün sonra sıkıyor.

Klasik gitar ve elektro gitar farklı enstrümanlardır, hangisini çalmak istediğin sana kalmış, ikisini beraber de çalabilirsin. İsteyen klasik gitarla, isteyen elektroyla, isteyen akustikle, isteyen bass gitar ile başlar.
sıfırdan başlayacak birisi için elektrogitar fazla mı ileri adım olmuş olur?
Hayır, böyle bir şey yok.

Tüplü bir amfi yerine BOSS Katana-50 MkII gibi bir modelleme amfisi ya da Audient iD4 MKII gibi bir ses kartı ve yanında referans monitörler alırsan televizyon sesinde çalarsın gitarını.

Tüplü amfi kısık sesli çalınamayacak olan. Yani ben evde gece rahat rahat gitar çalıyorum mesela ama piyanomu veya klasik gitarımı sadece gündüz kullanabiliyorum.

Modelleme amfisi olarak BOSS Katana-100 MkII, ses kartı monitör olarak da AXE I/O Solo ve Eris E3.5 BT öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı