Apartman dairesinde enstrüman çalmak

Edmond_Dantes

Decipat
Daha fazla  
Dostlar amatör bir şekilde klarnet ve darbukaya ilgi sardım. Bir tane edinip çalmayı öğrenmek istiyorum. Ama apartman dairesinde yaşadığım için mümkün değil.
Herhangi bir enstrümanı apartman dairesinde nasıl çalışıyorsunuz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Gitarda tellerin arasına bez koyarak ses çıkmasını engelleme yöntemini duymuştum ama başka aklıma gelmiyor.

Dostlar amatör bir şekilde klarnet ve darbukaya ilgi sardım. Bir tane edinip çalmayı öğrenmek istiyorum. Ama apartman dairesinde yaşadığım için mümkün değil.
Herhangi bir enstrümanı apartman dairesinde nasıl çalışıyorsunuz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Gitarda tellerin arasına bez koyarak ses çıkmasını engelleme yöntemini duymuştum ama başka aklıma gelmiyor.

Çoğu kişi ses yalıtımı yaptırıyor, veya komşularından izin alıyor bu saatte çalabilir miyim diye, aşırı yüksek bir ses ise sorun çıkmayacağını düşünüyorum ben.

Çoğu kişi ses yalıtımı yaptırıyor, veya komşularından izin alıyor bu saatte çalabilir miyim diye, aşırı yüksek bir ses ise sorun çıkmayacağını düşünüyorum ben.
Bu tarz ses yalıtım perdeleri işe yarar mı? Yoksa dümen midir bunlar? 1 tane alsam taksam bundan odaya ne kadar etki eder acaba :D Bir işe yarayacağını sanmıyorum açıkçası. Yoksa hayalde kalacak bu iş diğer türlü yalıtım çok pahalı gelir. Veya yumurta kolisi dolduracam odayı :D

Gitar ve klavyeli çalgıları kulaklıkla. Geri kalanlar genelde evde çalışmak yerine bir yere gidip çalışıyor bir iki saat, apartmanlar hiç uygun değil gürültülü enstrümanlar için. Evinde huzur istiyor millet haklı olarak

Bu tarz ses yalıtım perdeleri işe yarar mı? Yoksa dümen midir bunlar? 1 tane alsam taksam bundan odaya ne kadar etki eder acaba :D Bir işe yarayacağını sanmıyorum açıkçası. Yoksa hayalde kalacak bu iş diğer türlü yalıtım çok pahalı gelir. Veya yumurta kolisi dolduracam odayı :D
Yumurta kolisi yankıyı keser sesi kesmez, bu perdelerin de işe yarayacağını sanmıyorum ben enstrüman sesi kısacak kadar. Ses yalıtımı da tiz sesleri kesiyor diyorlar tamamen bir yalıtım sağlamıyormuş söylenene göre. Bir midi klavye alıp piyano-klavye çalmayı öğrenip istediğiniz enstrümanı çalabilirsiniz ondan sonra bu da tavsiye, bir süre sonra prodüksiyona da ilgi duyarsanız güzel ilgi alanı oluyor

Bu tarz ses yalıtım perdeleri işe yarar mı? Yoksa dümen midir bunlar? 1 tane alsam taksam bundan odaya ne kadar etki eder acaba :D Bir işe yarayacağını sanmıyorum açıkçası. Yoksa hayalde kalacak bu iş diğer türlü yalıtım çok pahalı gelir. Veya yumurta kolisi dolduracağım odayı :D

Hak veriyorum, elektrogitar olsa kulaklık ile bağlanırsın.

Anlamadım hocam kulaklıkla çalsam da sesi dışarı gidecek sonuçta?
Elektro gitarı kast ediyorum. Akustik ve Klasik gitar da abanarak çalmadığında klarnet veya darbuka gibi ses çıkarmıyor yine apartmanın yalıtımına bağlı tabi ama, gündüz 15-19 arasında falan çalarsam çalıyorum akustiği ben zaten pek çalmam ayrı konu.

Piyano tipi klavyeli entrümanlar da kulaklık çıkışlı falan olabiliyor, veya bilgisayara bağlıyorsun. Öyle yani.

Elektro gitarı kast ediyorum. Akustik ve Klasik gitar da abanarak çalmadığında klarnet veya darbuka gibi ses çıkarmıyor yine apartmanın yalıtımına bağlı tabi ama, gündüz 15-19 arasında falan çalarsam çalıyorum akustiği ben zaten pek çalmam ayrı konu.

Piyano tipi klavyeli entrümanlar da kulaklık çıkışlı falan olabiliyor, veya bilgisayara bağlıyorsun. Öyle yani.
Anladım sağ olun.
Gitar ve klavyeli çalgıları kulaklıkla. Geri kalanlar genelde evde çalışmak yerine bir yere gidip çalışıyor bir iki saat,
O tarz bi yer neresi olur hocam illa kursuna falan mı gitmek gerekir acaba

O tarz bi yer neresi olur hocam illa kursuna falan mı gitmek gerekir acaba
Hiç bilmiyorum. Profesyoneller stüdyoda oluyor, e iyi de çaldıkları için bazen günde yarım saat bir saat evde çalışmaları da sorun olmuyor sanırım, ama sen başlangıçta gıy gıy çok ses çıkartacaksın hoş olmayacak sadece komşular değil evdekiler için bile. Onu susturmanın falan bir yolu vardır bence, araştırman lazım. Üflemeli çalgılar hakkında hiç bilgim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı