Enstrüman çalmak yetenek ister mi?

Akademik kariyer yapmak? Kim bundan bahsetti?

Sen bahsettin " Dediğim gibi "Akademik alanlarda". " diyerek.

Arkadaşınıza ders veren kimdir? Alanı, bölümü yetkinliği, mezunuyeti nedir bilmiyorum.
Akademik alanlarda keman dersi dünyanın hiç bir yerinde müzik kulağı test edilmeden, uygunluğu ölçülmeden verilmez.
Dediğim gibi "Akademik alanlarda". Bunun bir sebebi var ki bu iş böyle.

Ayrıca, çok farklı şeyler söylemiyoruz. Kulak eğitimi ile beraber el egzersizleri ile başlanıp devam edilemez mi? Yalnız çalışacaksa da telefonuna frekans ölçüm uygulaması yüklesin, notaları göre göre tespit etsin elini alıştırsın.

Sen bahsettin " Dediğim gibi "Akademik alanlarda". " diyerek.
Bu işin temeli ve doğrusunun ne olduğunun anlaşılması amacıyla yazdığımı anlamışsındır diye düşündüm.

Hastalığın doğru tedavisi için üfürükçüye değil. bir doktora gidersiniz. Yani akademik alan.
Ayrıca, çok farklı şeyler söylemiyoruz. Kulak eğitimi ile beraber el egzersizleri ile başlanıp devam edilemez mi? Yalnız çalışacaksa da telefonuna frekans ölçüm uygulaması yüklesin, notaları göre göre tespit etsin elini alıştırsın.
Olmaz. Ayrıca frekans ölçümü kemanda akord ederken dahi kullanılmaz. A telinden sonra diğer teller 5li aralığa göre akordlanır; bunu da kulakla yaparsınız.
Sizin mantığınız hala gitar üstüne işliyor. Çok farklı dünyalar bunlar. Kıyaslayarak başka enstrümanlar üzerine sonuca ulaşabileceğinizi düşünmekten, ve bu düşüncenizin de doğru olduğunu varsaymaktan vazgeçin.

Bu işin temeli ve doğrusunun ne olduğunun anlaşılması amacıyla yazdığımı anlamışsındır diye düşündüm.

Hastalığın doğru tedavisi için üfürükçüye değil. bir doktora gidersiniz. Yani akademik alan.

Olmaz. Ayrıca frekans ölçümü kemanda akord ederken dahi kullanılmaz. A telinden sonra diğer teller 5li aralığa göre akordlanır bunu da kulakla yaparsınız. Sizin mantığınız hala gitar üstüne işliyor. Çok farklı dünyalar bunlar. Kıyaslamaktan vazgeçin.

İster halihazırda yeni akort ettiğiniz teli referans alırsınız ister akort etmek istediğiniz telin frekansını ölçerek akort edersiniz. Konservatuar mezunu eğitimci üfürükçü mü oluyor? Gereksiz bir mükemmeliyetçilik olarak görüyorum dediklerinizi, başı ağrıyan da nöroloğa gitsin o zaman.

Son düzenleme:
Konservatuar mezunu eğitimci üfürükçü mü oluyor?

Nerede yazmışım bunu?

Doğru ve öğretme yetisine sahip olan kişiler için akademik eğitim / eğitmen tanımlaması yapılır. Çözmekte sıkıntı yaşıyorsunuz.

Siz bildiğiniz yolda devam edin. Bu ülkede /dünyada neden meslek / sanat eğitimi veren kurumlar kuruluşlar var ki? Hepsi gereksiz.

"Kulak gerekmez, frekans ölçümü ile nota öğrelinir..." bunlar muhteşem. Kapatalım okulları.

Keman ve kemençe enstrümanlarının seslerini çok sevdiğim için hobi amaçlı ilgilenmek istiyorum. Daha önce hiç bir enstrüman ile uğraşmadım.
Müzik kulağım var mı yok mu hiç bilemiyorum.

Hobi amaçlı belli düzeyde enstrüman çalabilmek, yeteneği olmayanlar için de mümkün müdür?
İster ama çok çalışırsan başarırsın.

İster halihazırda yeni akort ettiğiniz teli referans alırsınız ister akort etmek istediğiniz telin frekansını ölçerek akort edersiniz. Konservatuar mezunu eğitimci üfürükçü mü oluyor? Gereksiz bir mükemmeliyetçilik olarak diyorum dediklerinizi, başı ağrıyan da nöroloğa gitsin o zaman.
Neden nefesinizi tüketiyorsunuz ki? On yıldır piyano yaklaşık beş yıldır da gitar çalıyorum. Kardeşim de dokuz yıldır keman çalıyor kendisi de detay veremeyeceğim ancak güzel bir üniversitede müzik alanında akademisyen, alanında da yetkin diyebilirim sanırım. Keza sayısız gösteri için öğrenci hazırladı, konservatuar için hazırlanan vs. de çok sayıda öğrencisi var. Yani konu enstrüman olduğunda hiç şaşmaz bir şekilde temeli olan insanlar yeni başlayacaklara köstek olma çabası içerisinde. Hurafelerden yola çıkarak hevesinizi sakın köreltmeyin. Akademik alanda şöyleymiş de böyleymiş geçiniz bunları.

Nerede yazmışım bunu?

Konservatuar mezununun ders verdiğini söyleyince, önce onu sorguladınız. Sonra "üfürükçüye değil doktora gidersiniz" gibi bir benzetme yaptınız. Her neyse, gereksiz tartışmaya gerek yok. Siz kendinizi alternatiflere kapalı tutun, tek doğru yol ile hiç sapmadan ilerleyin.

Enstrüman çalmayı öyle arşa çıkarıyorsunuz ki, akademik kariyer gözetmeksizin hobi için müzik çalacak kişiye gidip " müzik kulağın yoksa çalamazsın " diyorsun. Başlangıç eğitiminde absürt şeyler yapmayacaklar, basit egzersizler eşliğinde bir müzik kulağı da oluşturulur.

Neden nefesinizi tüketiyorsunuz ki? On yıldır piyano yaklaşık beş yıldır da gitar çalıyorum. Kardeşim de dokuz yıldır keman çalıyor kendisi de detay veremeyeceğim ancak güzel bir üniversitede müzik alanında akademisyen, alanında da yetkin diyebilirim sanırım. Keza sayısız gösteri için öğrenci hazırladı, konservatuar için hazırlanan vs. de çok sayıda öğrencisi var. Yani konu enstrüman olduğunda hiç şaşmaz bir şekilde temeli olan insanlar yeni başlayacaklara köstek olma çabası içerisinde. Hurafelerden yola çıkarak hevesinizi sakın köreltmeyin. Akademik alanda şöyleymiş de böyleymiş geçiniz bunları.

Kardeşinizin ismini paylaşırsanız keman için kulak testi yapmadan kuruma öğrenci kabul ettiğini, çalıştığı üniversite ile paylaşalım. Onlar size "Akademik alanda şöyleymiş de böyleymiş" meselesinin detaylarını açıklarlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı