Enstrüman çalmak yetenek ister mi?

Kardeşinizin ismini paylaşırsanız kulak testi yapmadan öğrenci kabul ettiğini çalıştığı kurumla paylaşalım. Onlar size "Akademik alanda şöyleymiş de böyleymiş" meselesinin detaylarını bir güzel açıklarlar.

Hocam kulak testi ile alıp veremediğiniz nedir? Eğitimci illa ki öğrencinin kulağından haberdar olur. Yeni başlayan kişinin enstrüman geçmişi yoksa kayıt olurken sorar öğrenirler zaten.

Hocam kulak testi ile alıp veremediğiniz nedir? Eğitimci illa ki öğrencinin kulağından haberdar olur. Yeni başlayan kişinin enstrüman geçmişi yoksa kayıt olurken sorar öğrenirler zaten.

Benim alıp veremediğim yok. Ancak anlama sorunu var bazılarının. Burada konu "Kemanın normal bir enstrüman olmadığı ve öğrenmek özel bir kategoriye sahip olduğu".
Konservatuar mezununun ders verdiğini söyleyince, önce onu sorguladınız.
Aynen öyle. Kendisine "kulak testi yapmadan nasıl ders verebiliğini sorun" ya da diplomasını sorgulayın demiştim.

Benim alıp veremediğim yok. Ancak anlama sorunu var bazılarının. Burada konu "Kemanın normal bir enstrüman olmadığı ve öğrenmek özel bir kategoriye sahip olduğu".

Hiç öyle sanmıyorum, keman çalanlar annelerinin karnından keman ile çıkmıyorlar. Yatkın olanlar ise bence* daha çabuk adapte olanlardır.

İlk başta "telefonuna frekans ölçüm uygulaması yüklesin, notaları göre göre tespit etsin elini alıştırsın" yazmıştım. Perdesiz ve özel enstrümanın notalarını ve yerlerini, karşısında onu teyit eden veya düzelten bir eğitimci varmışçasına öğrenebileceği anlık aklıma gelen bir metot olarak yazmıştım.

Hiç öyle sanmıyorum, keman çalanlar annelerinin karnından keman ile çıkmıyorlar. Yatkın olanlar ise bence* daha çabuk adapte olanlardır.

İlk başta "telefonuna frekans ölçüm uygulaması yüklesin, notaları göre göre tespit etsin elini alıştırsın" yazmıştım. Perdesiz ve özel enstrümanın notalarını ve yerlerini, karşısında onu teyit eden veya düzelten bir eğitimci varmışçasına öğrenebileceği anlık aklıma gelen bir metot olarak yazmıştım.

Zannettikleriniz ile "gerçekte" olan ve "aslında" olan şeyler farklıdır.
Ancak siz böyle ilerleyin. Sizi destekliyorum.

Aynen öyle. Kendisine "kulak testi yapmadan nasıl ders verebildiğini sorun" ya da diplomasını sorgulayın demiştim.

Hocam bir de bana anlama sorunlu yakıştırması yapıyorsunuz. Lütfen, önceki mesajlarımdan birisinde " Eğitimci illa ki öğrencinin kulağından haberdar olur. Yeni başlayan kişinin enstrüman geçmişi yoksa kayıt olurken sorar öğrenirler zaten." yazarak buna cevap vermemiş miyim?

Hocam bir de bana anlama sorunlu yakıştırması yapıyorsunuz. Lütfen, önceki mesajlarımdan birisinde " Eğitimci illa ki öğrencinin kulağından haberdar olur. Yeni başlayan kişinin enstrüman geçmişi yoksa kayıt olurken sorar öğrenirler zaten." yazarak buna cevap vermemiş miyim?

Demek ki buradan; " Kulak testi yaparak ders veriyor" sonucu çıkıyor.
Teşekkür ederim beni desteklediğiniz için. Zaten bunu tartışıyoruz.

Demek ki buradan; " Kulak testi yaparak ders veriyor" sonucu çıkıyor.
Teşekkür ederim beni desteklediğiniz için. Zaten bunu tartışıyoruz.

"Ayrıca, çok farklı şeyler söylemiyoruz. Kulak eğitimi ile beraber el egzersizleri ile başlanıp devam edilemez mi? Yalnız çalışacaksa da telefonuna frekans ölçüm uygulaması yüklesin, notaları göre göre tespit etsin elini alıştırsın." demiştim. Siz de "Kulak testi yaparak geçmeyene ders vermiyor" demişsiniz.

Müzik kulağı gereklidir zaten bir hocaya gittiğinizde önce sizi kulak ve ritm testinden geçirir. Eğer testi geçemezseniz ders vermezler.

Sizi desteklersem klavyem kırılsın, hiç ikna olmadım çünkü.

Bu kadar agresifleşecek bir konu yok arkadaşlar ortada. Perdesiz enstrümanlar zordur ve parmağınızı milimetre yanlış koysanız farklı bir notaya geçersiniz. Cent bazında mikrotonları algılayabilecek, iyi bir kulak gerektirir ve doğru olan da başlamadan bir yeterlilik testi yapılmasıdır.

Ancak pratikte baktığımızda bir pasajdaki ufak çaplı bir müzik markete girip çocuklarına keman isteyen ailelere aylık 150-200 liradan ders de kitleniyor. Kurumsallaşmış yerler haricinde soygun amaçlı sözde eğitim veren yer çok. Bizim insanımız parça çalabilmek ve enstrüman çalabilmek arasındaki farkı bilmiyor. İkinizin de kendinizce haklı olduğunuzu düşünüyorum.

İyiymiş. Konservatuvarlar da sınav yapmadan öğrenci alsın maden gelişebilirler neticede.
Hukuk öğrencisi birilerine göz dağı mı veriyor? Sert kaya falan diye? Bence bu yazı dursun. Bana değil ama kariyerinize yardımı olur.

Sizinle herhangi bir şekilde uzlaşabileceğimizi düşünmüyorum. Konu sahibine şu açıklamaların bir faydası olduğunu da düşünmüyorum. Hobi amaçlı açılan bir başlık, hâlâ konservatuvar sınavı diyorsunuz. İyi günler ben blokluyorum sizi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı