Apartmana Güneş Paneli Kurma

kellaman61

Megapat
Herkese iyi forumlar.

Ben 5 katlı oturduğumuz apartmanın çatısına güneş paneli kurmak istiyorum. Apartmanda 20 daire var. Aynı zamanda 4 binadan oluşan bir site. Bu işin prosedürü nedir. Kendi dairemiz için kurmak istediğimiz güneş panelleri için diğer dairelerden imza mı toplamak lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Herkese iyi forumlar.

Ben 5 katlı oturduğumuz apartmanın çatısına güneş paneli kurmak istiyorum. Apartmanda 20 daire var. Aynı zamanda 4 binadan oluşan bir site. Bu işin prosedürü nedir. Kendi dairemiz için kurmak istediğimiz güneş panelleri için diğer dairelerden imza mı toplamak lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Apartmanın sahibi değilseniz evet çatı katında herkezin hissesi var bu yüzden yasal olması açısından imza almanız lazım.

Hocam selamlar;
benim de bildiğim kadarıyla izin almanız gerekiyor. Ben çatıya 2 adet panel kurdum ve 4 kat aşağı 2X2,5 TTR kablo ile regulatöre bağladım, akülerim de daire içinde fakat çatıdan 30MT'ye yakın kablo ile aşağı indiğim için verim düşük oluyor. 2 adet 165W panelden en fazla 9ah alabiliyorum. Genelde ortalama yazın 6-7AMPER kışın bulut yok ise 3-5 amper arası alabiliyorum. Sormak istediğiniz olur ise yardımcı olurum. Kolay gelsin şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam selamın aleyküm, öncelikle ben yeni üye oldum. Böyle bir sayfa için güzel şeyler yazmışsınız. Sizlere teşekkür ediyorum. Benim sorum; ben bilgisayarım için kullanacağım bir güneş paneli sistemi kurmak istiyorum. Bana 100 Watt'lık bir panel yeterli mi? Yani sistem gereksinimlerini soracağım. Günlük 10 -15 saat çalıştıracağım bilgisayarımı acaba nasıl bir sitem kurmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba; hocam teşekkür ederim. Hocam nasıl 10dk idare edebilir. Bunu tabii ki hocam invertör falan taksak idare etmez mi? Direkt panele bağlamıyacağım sistemi. Ben Antalya'da yaşıyorum yani yazın güneş olanağım iyi kışında fena değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı