Apartmanda fiber dairede bakır kablo kullanmak

Makaleler
1
Daha fazla  
Yapımı yeni bitmiş bir eve taşındım. Apartmana fiber kablo çekilmiş. Ama birisi fiberi apartmana koyacağız evlere bakır kablo çekeceğiz bağlantı daha stabil olur dedi. Bu olayın doğruluğu nedir?

Yapımı yeni bitmiş bir eve taşındım. Apartmana fiber kablo çekilmiş. Ama birisi fiberi apartmana koyacağız evlere bakır kablo çekeceğiz bağlantı daha stabil olur dedi. Bu olayın doğruluğu nedir?
Daha stabil olamaz onu bi geçsin öncelikle, ama çok önemli olduğunu düşünmüyorum bu durumun, bakır kablo CAT6 ve üzeri bir kablo olursa hiçbir problem olmayacaktır buna dikkat edilmeli. Şahsen kendim evimde o şekilde kullanıyorum. Yaklaşık 15-20 metre bir bakır kablo geliyor evimdeki router'a. 1000 mbps internetten 920 civarı alabiliyorum. Ama tabi ki fiberi daireye kadar getirmek çok daha iyi olacaktır ama belki daha zahmetli olduğundan üşenmiş olabilirler,

Hız anlamında bir fark olmaz sadece ping farkı oluşur FTTB'de daha yüksek ping olurken FTTH'de daha düşük ping olur

Daha stabil olmaz o konuda sallamış ama kullanacağınız altyapının adı FTTB'dir (Binaya kadar Fiber).
Biraz şeref yoksunu bizim müteahhit. Daha başka masraftan kısayım diye bu tarz farklı işlere girişmişti. Peki telekoma başvurunca daireye kadar çekerler mi?

Artık FTTB kurulmuyor merak etmeyin. Yani öyle bir şey gerçekleşmeyecek.

Hocam altyapınız FTTH mi FTTB mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…