"APC_INDEX_MISMATCH” mavi ekran hatası

26eses26

Femtopat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR VENGEANCE PRO 2x8 16gb 3600mhz cl18
SSD veya HDD modeli
SANDİSK 500GB ULTRA M2 SSD
Ekran kartı
GTX 1660 SUPER
Anakart
MSI B450M A-PRO MAX
İşlemci
R5 3500X CPU 3.60GHz
Sistemimi 1 sene önce topladım yaklaşık 2-3 aydır bazı mavi ekran hataları alıyorum. Valorant'a girerken şifremi yazıp enter dedikten sonra mavi ekran verdiği bazen de film dizi izlerken verdiği oldu.

• Windows 10 sıfırdan kurdum.
  • 2 kere Memtest86 RAM testi yaptım 48/48 temiz çıktı.
  • DDU ile ekran kartı kaldırım temiz kurulum yaptım.
  • sfc/scannow komutu uyguladım ama çözüme ulaşamadım yardımcı olur musunuz? Umarım minidump dosyalarım ve Memtest görüntülerimi bırakabilmişimdir.

Dosya Ekleri

• 1655839533307.png
    1655839533307.png
    783,4 KB · Görüntüleme: 26
  • 1655839567412.png
    1655839567412.png
    532,7 KB · Görüntüleme: 31
  • 1655839604937.png
    1655839604937.png
    315,7 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Vanguard yazılımını kaldırın.

BIOS'unuzu 7C52v3E sürümüne yükseltin.

Son olarak disk ile ilgili birden fazla uyarı var.
HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer Health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.

Vanguard yazılımını kaldırın.

BIOS'unuzu 7C52v3E sürümüne yükseltin.

Son olarak disk ile ilgili birden fazla uyarı var.
HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer Health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.

vanguard valorant sildim bir daha yüklemedim bios güncelledim sorun devam ediyor

Ekran Görüntüsü (5).png

Ekran Görüntüsü (6).png
Ekran Görüntüsü (7).png
Ekran Görüntüsü (8).png

Sanırsam USB ile bağladığınız bir disk daha mevcut. Aynı testleri o disk için de gerçekleştirir misiniz?
hayır sadece m2 ssd im var razer klavye mouse kullanıyorum usb girişli onlar bağlı onunda yazılımını sildim tekrar yüklemedim ps3 controller takıyordum bazen oyun oynarken scp server ile açıyordum onu da sildim bir daha bağlamadım takmadım da pc ye
Ekran Görüntüsü (9).png

1 hafta önce Kingston marka bir Disk takılmış olarak gözüküyor. Doğru mu?

Ek olarak Sanal bellek açıksa kapatın.

evet usb belleğim format atmadan önce dosyalarımı oraya attım onun için 1 den fazla kez taktım usb belleğimi ama kasaya takılı bırakmıyorum işim bitince çıkarıyorum

bu şekilde ayarladım doğru mu

Ekran Görüntüsü (12).png

Son düzenleme:
Ayarlar doğru. Ayarların uygulanması için sistemi yeniden başlatmanız gerekiyor. Yeniden başlattıktan sonra bir süre sistemi gözlemleyin. Tekrar mavi ekran alırsanız yeni dökümleri paylaşın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı