Apex 3 TKL vs HyperX Alloy

Bütçe
1000-1500

adorabat1241

Centipat
Daha fazla  
Apex 3 veya HyperX Alloy MKW100 almayı düşünüyorum Custom keyboardlara da baktım fakat fiyatları bütçemi aşıyordu genel olarak. TH80 Pro dışında onun da rengi setupumda çok sırıtır o yüzden almayı düşünmüyorum. Sizce 1300 TL'ye Apex 3 TKL alsam? Parasına değer mi? Tek sorun tuş ömrü sizce 3-4 yıl dayanır mı yoksa HyperX Alloy mu alayım?

Apex 3 TKL mekanik bir klavye değil o yüzden bu fiyata almanızı önermiyorum, alternatif olarak belirttiğiniz MKW100 alınabilir.

Mekanik veya Membran Klavyeler

İdeal e-spor klavyesini bulmak için vermeniz gereken en büyük kararlardan biri mekanik klavye mi yoksa membran klavye mi seçeceğinizdir. Basit bir ifadeyle, bir membran klavye, plastik zarlardan geçen bir elektrik akımına dayanırken, mekanik klavyelerde her tuşun altında mekanik anahtarlar bulunur ve tuşlara basılmasını kaydetmeye yardımcı olur. Genel bir kural olarak, mekanik klavyeler, ikisinin daha pahalı seçeneği olma eğilimindedir.

Performans açısından, mekanik bir anahtar kelime, dayanıklılık ve tuş vuruşlarını kaydetme söz konusu olduğunda membran klavyeden daha iyi performans gösterecek ve genellikle bir tuş vuruşunun kaydedildiğini belirtmek için bir “tık” sesi sağlayacaktır. Membran klavyeler ise daha çok giriş seviyesi için bir seçenektir. Giriş gecikmesi gibi sorunlara neden olma olasılıkları biraz daha yüksektir ve performans gölgelenme açısından da düşebilir, ancak daha sıkı bir bütçeniz varsa yine de mükemmel şekilde uygulanabilirler.
Kaynak

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı