Çözüldü Apex Edge sistemden uğultu sesi geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

greatwhite19

Centipat
Daha fazla  
Selamlar,

Yeni bir hazır sistem aldım İncehesap üzerinden (Apex Edge). Yaklaşık 1 haftadır kullanmaktayım ve bu süre zarfında herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak son iki gündür rahatsız edici bir ses ile karşı karşıyayım. Bilgisayarı çalıştırdığım an itibarıyla başlıyor ve durmaksızın devam ediyor. Müzik, video vs. olmadan boşta fark edilir durumda ve oldukça rahatsız edici bir deneyim yaşatıyor. Uğultu/vızıltı tarzı bir ses ve dinlediğimde de kaynağı tam olarak bu işaretlediğim yer. Bazen sayfayı aşağı yukarı kaydırdığımda o ses tepki veriyor.
Çok hakim değilim kasanın iç aksamına. Nedir bu ses kaynağının sebebi? Nasıl düzelir? Onarım için yollamamı ya da iade etmemi mi önerirsiniz?

Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_8320.jpeg
    170,8 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_8321.jpeg
    235,1 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Çözüm
Ya coil whine ya da fandan dolayı bir sorun var. Vızıltı tarzında dediğinize göre ve "Bazen sayfayı aşağı yukarı kaydırdığımda o ses tepki veriyor." dediğinize göre coil whine sesi bence. Bobin titremesinden dolayı çoğunlukla ekran kartlarında ve güç kaynaklarında meydana gelebiliyor. Sisteme zararı yok, sadece rahatsız edici bir ses. Bence direkt iletişime geçip sistemi ya da güç kaynağını geri gönderin değişimini yapsınlar. İade de edebilirsiniz tercih sizin.
Ya coil whine ya da fandan dolayı bir sorun var. Vızıltı tarzında dediğinize göre ve "Bazen sayfayı aşağı yukarı kaydırdığımda o ses tepki veriyor." dediğinize göre coil whine sesi bence. Bobin titremesinden dolayı çoğunlukla ekran kartlarında ve güç kaynaklarında meydana gelebiliyor. Sisteme zararı yok, sadece rahatsız edici bir ses. Bence direkt iletişime geçip sistemi ya da güç kaynağını geri gönderin değişimini yapsınlar. İade de edebilirsiniz tercih sizin.

Çözüm
Yok hocam müzik, oyun vs. açmadan durulacak gibi değil ya. Rahatsız edici. Ben 2060'lı kasadan geçtim o bile boştayken böyle bir şey yapmıyordu. O kadar para veriyoruz, insan bunu da çekmeyeyim diyor. İncehesap destek talebinde bulundum, kasayı getirin dediler. 2 saat yol tepicez şimdi.

Kesinlikle. O kadar para verip böyle sorunlarla uğraşmak çok can sıkıcı. İnşallah kısa sürede sorununuz çözülür.

@greatwhite19 son durum nedir? Sorunu çözdüler mi?
Merhaba hocam. Evet, çözdüler.
Sesin de ötesinde kendi kendine kapanma problemi de başlayınca sırtladım kasayı götürdüm. Güç kaynağını yenisi ile değiştirdiler. Şu an bir problem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…