"api-ms-win-rtcore-ntuser-|1-1-4.dll" hatası

TheMegalodon

Centipat
Selam benim adım Furkan. Bir oyun indirmek istedim fakat oyunu açmaya çalıştığımda api-ms-win-rtcore-ntuser-|1-1-4.dll eksik hatası veriyor fakat api-ms-win-rtcore-ntuser-|1-1-4.dll dosyasını bir türlü hiçbir yerden bulamadım. Çeşitli sitelere baktım ama bulamadım umarım yardımcı olacak birileri vardır.
Ne yapmalıyım ve bu dosyayı nereden bulabilirim? DLL sitelerinde bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Güncellemeler de çözüm sağlamadıysa artık güncel, temiz bir şekilde Windows 10'a geçme zamanınız gelmiştir.

Güncellemeler de çözüm sağlamadıysa artık güncel, temiz bir şekilde Windows 10'a geçme zamanınız gelmiştir.

Maalesef Windows 10A geçtiğimde bilgisayar başlangıçta donuyor 2. açtığımda donmuyor 3. açtıktan sonra 4. 5. 6. açış denemelerimin hepsinde donmaya başlıyor bundan dolayı Windows 8 kullanmak zorunda kalıyorum bu konuyu araştırdım bazıları RAM yetersizliğindendir dedi bazıları bilgisayarın ölmüş gibi bir şeyler dedi yani çözümü sanırım yok Windows 10'da donmasının.

Maalesef Windows 10A geçtiğimde bilgisayar başlangıçta donuyor 2. açtığımda donmuyor 3. açtıktan sonra 4. 5. 6. açış denemelerimin hepsinde donmaya başlıyor bundan dolayı Windows 8 kullanmak zorunda kalıyorum bu konuyu araştırdım bazıları RAM yetersizliğindendir dedi bazıları bilgisayarın ölmüş gibi bir şeyler dedi yani çözümü sanırım yok Windows 10'da donmasının.
gerekli performans ayarları ile azaltılabilir donanımın yani işlemci,ram ve ssd in iyiyse
1-sistemindeki kullanmadığın dosyaları silebilirsin
2-ctrl+shift+esc ile görev yöneticisinden başlangıç bölümüne gelip bilgisayar açıldığında gereksiz yere yavaşlatan programları devre dışı bırakabilirsin
3-windows gezginine girip diskinize sağ tık-özellikler-araçlar-sürücüyü en iyi duruma getir ve birleştir e basarak disklerinizi eniyileyebilirsiniz
4-bu bilgisayar>özellikler>gelişmiş sistem ayarları>gelişmiş>performans>en iyi performans için ayarlaya bas sonra ekran yazı tipi kenarlarını düzelt e bas uygula de tamam de
5-komut istemini yönetici olarak çalıştırıp powercfg -duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749Eb61 kodunu yapıştır enter bas komut istemini kapat
6-görev çubuğunda sağ tarafta pil işaretine bas güç planının nihai=ultimate performans da olup olmadığına bak nihai performansda değilse diğer güç seçeneklerine basıp ek planlardan açabilirsin
7-arama bölümüne arkaplan uygulamaları yaz arkaplan uygulamalarını kapat
8-windows tuşu ile r tuşuna aynı anda bas çalıştır kısmına temp yaz enter la
ctrl+a ile hepsini sil silinemeyenleri atla tekrar win+r bas %temp% yaz tekrar aynı silme işlemini uygula sonra tekrar win+r bas prefetch yaz tekrar silme işlemini uygula
bunları yapıktan sonra gözle görülür bir performans artışı olacaktır hala yavaş ise windows defender a girip tam taramaya bas uzun sürebilir tarama bittikten sonra geçmiş bölümünden karantinaya alınan ögeler den ayrıntıları görüntüle ye bas birşeyler varsa tümünü kaldır a bas
sonra izin verilen ögeler e bas ona da aynı tümünü sil işlemini uygula daha sonra algılanan tüm ögeler e bas bieyler varsa tümünü kaldır a bas performansın artacaktır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı