Apple isimden mi satıyor?

Bilgisayarını kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama telefonları tartışmasız şu an piyasada liderler. Neden liderler hemen söyleyeyim garanti servisleri iyi. Aldığın telefonu 5 sene boyunca rahatça kullanabiliyorsun. Kasma donma vb şeyler olmuyor. Ve benim için en önemlisi malımın değeri ölmüyor. Android telefonu 0 alıyorsun aradan 1 sene geçmiş telefon 2000 TL fiyat inmiş( üst segmentleri için konuşuyorum). iPhone bakıyorsun hala aynı fiyatta :)
 
Türkiye'de Apple'ın bu kadar satmasının nedeni marka algısı ve özentilik mi?
Daha önce Apple ürünü kullanmadım fakat çevremdeki iPhone kullanıcıları hiç memnun değil. Benzer durum iPad ve MacBook için de geçerli. Ayrıca yakınımdaki insanlar harici gördüğüm Apple kullanıcılarının çoğunluğu cahil ve teknolojiyle arası iyi olmayan kişiler bu durum tesadüf mü?

Değerlendirirken Türkiye'deki maddi imkanları göz önünde bulunduralım.
Evet isminden satıyor, popüler kültürün kölesi arkadaşıma özenip satın aldım ve bin pişmanım, hayatımda gördüğüm en rezil en iğrenç en b..'tan telefon markası, şarjı anında bitiyor, ısınıyor ve sürekli saklama alanı doluyor diyor.
 
Android sistemler 2-3 sene içinde yavaşlamaya başlıyor. Maalesef benim sadece aramak ve sosyal medya için boşuna 10.000 TL veremem ya da 8.000 TL. Türkiye sırf marka "Apple" isim diye vergiye banıyor. Arkadaş çevresinde bile İphone sahibi olan şöyle masaya bırakırken bir hava atıyor. Enteresan.
 

Geri
Yukarı