Apple Müzik’deki Kayıpsız Müzik Saçmalığı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar herkese,

Aklıma bir şey takıldı bilenleriniz varsa danışmak isterim; Apple Müzik’de kayıpsız müzik diye bir güzellik var, sesi stüdyo kalitesine en yakın şekilde sunuyor bildiğiniz gibi. Ama kayıpsız müziği maalesef AirPods Pro’nun 2. versiyonu ile bile kullanamıyorsunuz, zira kayıpsız müzik Bluetooth üzerinden desteklenmiyormuş…

IMG_1818.png

Peki bu kayıpsız müziği Apple’ın sunduğu AirPods’lar ile bile dinleyemiyorsak ne işimize yarayacak bu? İlla kablolu kocaman kulaklıklar mı dinlememiz gerekiyor bunu? Başka bir yolu var mıdır bu sesi duymanın?

Kayıpsız ses kalitesini ben telefonun kendi hoparlöründen güzel alabiliyorum, 12 Pro Max.
AirPods'larda olsa gerçekten muazzam olurdu, o kadar para verip özellikleri tam kullanamamak biraz can sıkıcı oluyor.

Selam herkese,

Aklıma bir şey takıldı bilenleriniz varsa danışmak isterim; Apple müzik'de kayıpsız müzik diye bir güzellik var, sesi stüdyo kalitesine en yakın şekilde sunuyor bildiğiniz gibi. Ama kayıpsız müziği maalesef AirPods Pro'nun 2. versiyonu ile bile kullanamıyorsunuz, zira kayıpsız müzik Bluetooth üzerinden desteklenmiyormuş…

Eki Görüntüle 1723789

Peki bu kayıpsız müziği Apple'ın sunduğu AirPods'lar ile bile dinleyemiyorsak ne işimize yarayacak bu? İlla kablolu kocaman kulaklıklar mı dinlememiz gerekiyor bunu? Başka bir yolu var mıdır bu sesi duymanın?

Hocam Bluetooth üzeri dinlemek mümkün kulaklığınız o frekanslara çıkabiliyor ise dinleyebilirsiniz. Örneğin FreeBuds Pro 2.nesil 14-48KHz frekanslarda çalışabiliyor ve kayıpsız müzik dinleyebilirsiniz, bunu AirPods için söyleyemem çünkü çıktığı frekans hızları belirtilmemiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Bluetooth üzeri dinlemek mümkün kulaklığınız o frekanslara çıkabiliyor ise dinleyebilirsiniz. Örneğin FreeBuds Pro 2.nesil 14-48KHz frekanslarda çalışabiliyor ve kayıpsız müzik dinleyebilirsiniz, bunu AirPods için söyleyemem çünkü çıktığı frekans hızları belirtilmemiş.

Bluetooth ile kayıpsız ses alamamanın frekans ile pek alakası yok.
Bluetooth ile bitrate yetersiz olduğu için kayıpsız ses yok.

iPhone cihazlar Bluetooth ile AAC 256 Kbps kodeğini kullandığı için iPhone'da Bluetooth ile kayıpsız ses almak mümkün değil.

Android cihazlar ve destekleyen kulaklıklarda LDAC (990 Kbps) kullanıp Bluetooth ile kayıpsıza çok yakın ses almak mümkün.
LDAC dışında aptX-HD (576 Kbps) ve SBC-XQ (595 Kbps) ile kayıpsız olmasa da Bluetooth üzerinden oldukça yüksek kalitede ses alabilirsiniz.

Ek olarak gerçek kayıpsız için öyle kocaman kulaklıklara ihtiyacınız yok.
Kaliteli bir kablolu kulak içi kulaklık kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bluetooth ile kayıpsız ses alamamanın frekans ile pek alakası yok.
Bluetooth ile bitrate yetersiz olduğu için kayıpsız ses yok.

iPhone cihazlar Bluetooth ile aac 256 Kbps kodeğini kullandığı için IPhone'da Bluetooth ile kayıpsız ses almak mümkün değil.

Android cihazlar ve destekleyen kulaklıklarda LDAC (990 Kbps) kullanıp Bluetooth ile kayıpsıza çok yakın ses almak mümkün.
LDAC dışında aptx-HD (576 Kbps) ve sbc-xq (595 Kbps) ile kayıpsız olmasa da Bluetooth üzerinden oldukça yüksek kalitede ses alabilirsiniz.

Ek olarak gerçek kayıpsız için öyle kocaman kulaklıklara ihtiyacınız yok.
Kaliteli bir kablolu kulak içi kulaklık kullanabilirsiniz.

Şimdi baktım, ben tahmin olarak söyledim. Şu an kendi laptopumda kayıpsız dinliyorum, Spotify üyeliği iptal ettim. Benim laptopun hoparlörü 24bit 48KHz, bayağı güzel. Laptopumdan bu kadar gür ses ve bas çıktığını bilmiyordum 😂😂

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam herkese,

Aklıma bir şey takıldı bilenleriniz varsa danışmak isterim; Apple Müzik'de kayıpsız müzik diye bir güzellik var, sesi stüdyo kalitesine en yakın şekilde sunuyor bildiğiniz gibi. Ama kayıpsız müziği maalesef AirPods Pro'nun 2. versiyonu ile bile kullanamıyorsunuz, zira kayıpsız müzik Bluetooth üzerinden desteklenmiyormuş…

Eki Görüntüle 1723789

Peki bu kayıpsız müziği Apple'ın sunduğu AirPods'lar ile bile dinleyemiyorsak ne işimize yarayacak bu? İlla kablolu kocaman kulaklıklar mı dinlememiz gerekiyor bunu? Başka bir yolu var mıdır bu sesi duymanın?

Şu an sadece harici DAC'lar, kablolu kulaklıklar ve kablolu sistemler destekliyor. Bütün kayıpsız formatlar öyle ve kablolu kulaklığın ses kalitesi kablosuzdan bariz daha iyi. Kulak içi IEM kulaklıklar kullanabilirsiniz kocaman kafaüstü kulaklıklara gerek yok. Biraz bütçeyle alakalı bir durum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı