Apple Onarım Reddetme

@Murat3444 evet değişti, sıfır "swap" dedikleri cihaz ile değişti. Ancak ekran-kasa açıklığı, multi touch algı problemi (belki ekran filmimden kaynaklanıyordur), kamerasında OIS arızası ve kasasında solma sorunu yaşadım. İlk ayda solma sorunu çıktı ve sorunumla ilgilenilmediği için tüketici hakem heyetine başvurdum. Sonra kamerasındaki problemi fark ettim ve yetkili servis kamera değişimi gerekiyor dedi ama kabul etmedim hakem heyeti süreci olduğu için. En son olarak ekran kasa açıklığı ortaya çıktı. Apple Türkiye desteği ve global destek ile görüştüm. THH süreci olduğu için kıdemli departman bir şey yapamadı av. A. Bey ilgilenecek dendi ancak 50 kere kendisiyle görüşme talep etmeme rağmen aramadı araya birileri girdi vs. sağlık olsun. Dün en son olarak Apple'ın global desteğinden AppleCare danışmanı Mariana ile görüştüm. Sağ olsun bayağı ilgilendi ve Apple Türkiye'den aradılar, dosyamı başka kişiye taşıyacaklarını, mail ile çok defa yazacağını söyledi bir bey. 24 saat içerisinde yeni değişim olup olmayacağına dair aranacağımın sözünü verdi. Kıdemli departman ile görüşmelerim devam ediyor. Bugün içerisinde aranmayı bekliyorum.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre eğer iddia ettiğiniz gibi bir ayıplı mal ile karşılaşmışsanız (bu ayıbın sizin tarafından olmaması gerekiyor) 4 adet seçimlik hakkınız bulunmaktadır. Bunlar:
1-) Ayıpsız misli ile değişim
2-)Ücretsiz onarım
3-) Ayıp oranında indirim
4-)Sözleşmeden dönme
Fakat bu dört hakkınızdan Sözleşmeden dönme ve ayıpsız misli ile değişim orantısız bir güçlük çıkarıyorsa diğer iki seçimlik hakkının kullanılması gerekmektedir. Genelde ithalatçı veya üretici firmalar buradaki durum sebebiyle ayıpsız misli ile değişim sürecini zora sokmaktadır. Fakat siz o kadar para verip sıfır bir telefon almışsanız doğal olarak kusursuz yeni bir tanesini isteyebilirsiniz. Eğer durumu zora sokarsalar ve haklı olduğunuzu düşünüyorsanız. Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Üstelik bu heyete başvurmak için herhangi bir avukat tutmak veya herhangi bir harç bedeli ödemek zorunda değilsiniz. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı