Apple Pay ile ülkemizde ilk başarılı ödemem

Makaleler
2
Daha fazla  

@tahaklkt arkadaşımızın hazırladığı rehber ile zen.com sanal kart edinip Apple cüzdanıma ekleyebildim sorunsuzca. “kartı cüzdana ekle” seçeneğine basmadan önce ayarlar>genel>dil ve bölge>bölge seçeneğine gelip telefonumuzun bölgesini “amerika birleşik devletleri”ni seçiyoruz kısa bir bekleme sürecinden sonra bölgeniz ABD olacak. Olup olmadığını anlamanın en kolay yolu ise “apple news” uygulamasını görüyorsanız olmuştur. Şimdi zen mobil uygulamasına girerek kartımızı sorunsuzca ekleyebiliriz. Kart cüzdanda görünür olduktan sonra bölgenizi yukarıdaki adımları tekrar takip ederek “türkiye” yapmayı unutmayın.
Zen hesabıma deneme amaçlı 150₺ gönderdikten sonra -hesabınıza eur değil try gönderdiğinizden emin olun- (3,75₺ bir kesinti oluyor toplam 153,75₺ çekiliyor kartınızdan) 3 farklı marketten (A101, Migros, tarım kredi koop. Marketi) sorunsuz şekilde, 0 komisyon ile harcama yaptım.
Ana ödeme yöntemim olarak değil de fiziksel kartlarımı unutursam vs. diye yedek ödeme yöntemi olarak kullanmak için 4 rakamlı bir miktar koydum içerisine.
İlerleyen günlerde toplu taşımada da deneyeceğim çalışırsa -eğer unutmazsam- buraya eklerim.

Zen hesabınızdan Swift olarak paranızı geri almak isterseniz yüksek meblağları komisyon ile kaybedersiniz o yüzden kaybetseniz de sizi üzmeyecek rakamlar bulunsun zen hesabınızda.

Bir de siz Sosyal kullanıcılarının yaptığı başarılı ödeme ve kart ekleme yöntemleri varsa bir veritabanı oluşturmak istiyorum.
Market adı- Ödediğiniz komisyon- Kullandığınız kart sağlayıcı adı olarak paylaşmaktan çekinmeyin.

Dosya Ekleri

• AB455A62-88A0-4A39-AE09-FEF1FCFF52AE.jpeg
    34,7 KB · Görüntüleme: 811
  • 0EFE515B-F051-4DF2-A097-9F5679415441.jpeg
    28,4 KB · Görüntüleme: 681
Son düzenleme:
Parayı geri almak istiyorsanız yöntem basit, param, papara gibi kartla para yüklenen hizmetlere kartı ekleyin. Oldu bitti

Eğer zen fiziksel kartınızı talep ediyorsanız, İngiltere üzerinden kartı teslim edebiliriz, ulaşabilirsiniz bunun için.

Ödememin bir kaçını yazayım,

Market adı: Şok.
Ödenen komisyon: Para, TL bakiyesinde bulundurulursa 1 kuruş komisyon ödenmiyor. Hiç komisyon ödemedim. Taktiğini anlatırım.
Kart sağlayıcı: Zen.com
Cüzdan: Google wallet.

Market adı: Toplu taşıma, Kayseri ulaşım (Mastercard, Visa altyapısı bulunuyor, bu sayede kredi/banka kartı ile toplu taşımada geçiş sağlanabiliyor.)
Ödenen komisyon: Para, TL bakiyesinde bulundurulursa 1 kuruş komisyon ödenmiyor. Hiç komisyon ödemedim. Taktiğini anlatacağım.

Market adı: Maxima/ Litvanya.
Ödenen komisyon: Litvanya'ya gitmeden evvel TL bakiyesinde epey param vardı, bunları tek tıkla Euro'ya çevirdim, litvanyadada harcamalarımı zen ve Google cüzdan sayesinde gerçekleştirdim.

1-2 para yükleme yöntemleri:

1-Paycell
Paycell'de bir seçenek var, yurt dışı karta para gönder gibisinden, zen.com kart numarasını yazıp parayı direkt gönderebiliyorsunuz galiba 1 kuruş komsiyon falan yoktu bunda.

2-Wise'den transfer.
Swift vs. yapınca epey komisyon ödeniyor bankaya. Bunun yerine wise/transfergo gibi hizmetlerden faydalanarak Zen'in verdiği LT ile başlayan eur ibanına parayı eur olarak gönderirseniz hemen hemen 1 iş günü içerisinde para hesabınıza geçer. Bu kadar basit! Tek kuruş komisyon ödememiş olursunuz.

Son düzenleme:
Teşekkürler eksiklikleri giderdiğin için.

Teşekkürler eksiklikleri giderdiğin için.

Google Pay kullandım ben, ama zaten çok bir fark yok biri pembe biri mavi için öyle bir şey bu. Apple'da Google'da hemen hemen aynı bankaları kullanıyorlar. Zen.com, gerçekten süper ötesi bir banka, keşke ülkemizde resmen olsa. Çünkü Cashback'i, bambaşka bir şey. Mesela Litvanya'ya adımımı attığım an ilk işim bir SIM kartı alabilmek olmuştu, 2.5 euro civarında olan SIM kartının ödemesini zen.com ile yaptığımda 1-1.5 euro civarı iade olmuştu(cashback olayı). Süper bir sistem. Umarım ülkemizde resmi hale gelir.

Sizin hesabınız kaç günde onaylandı?

Hala aktif mi bu ödeme sistemi.

Hala aktif mi bu ödeme sistemi.

Evet hocam geçerli ama zen.com sıkıntılı yani çok doğrulama istiyorlar geçerseniz olur. S1lkpay var ama bankalar kısıtlıyor oraya para yüklemeyi. Bir bakın bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…