Apple şarj adaptörü orijinal mi alınmalı?

misfit

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Web Programcılığı
iPhone 12 satın alacağım. Kutudan adaptör çıkmadığı için de yanında adaptör almam gerekiyor. Apple'ın orijinal 20W'lık adaptörü Amazon'da 720TL fakat 20W bir adaptöre göre fiyatı bir tık pahalı geldi. Sizce orijinal adaptörü alınır mı? Veya başka önerileriniz var mı? Sanırsam 20Win üstü değer olması bir şeyi değiştirmiyormuş, telefonun desteği Max 20W diye okudum.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 12 satın alacağım. Kutudan adaptör çıkmadığı için de yanında adaptör almam gerekiyor. Apple'ın orijinal 20W'lık adaptörü Amazon'da 720TL fakat 20W bir adaptöre göre fiyatı bir tık pahalı geldi. Sizce orijinal adaptörü alınır mı? Veya başka önerileriniz var mı? Sanırsam 20Win üstü değer olması bir şeyi değiştirmiyormuş, telefonun desteği Max 20W diye okudum.
20W üzeri alırsanız bataryaya ileride bir sıkıntı olabiliyor diye biliyorum hele çakmaya falan hiç bulaşmayın. Bende İphone 13 aldım paşa paşa gidip 720 TL verdim maalesef. Batarya gücü çok olmadığı için hızlı şarj oluyor sıkıntı olmuyor.

20W gereksinim duyan bir mobil telefonu, akıllı (smart) bir şarj adaptörüyle ve iisterse o adaptör 65W'lık olsun, güvenle şarj edebilirsiniz. O tür adaptörler telefona gereksinim duyduğu akım ve gerilimi veriyor; daha azı ya da fazlasını değil.

Orijinal Apple adaptör almanıza gerek yok. Kaliteli alternatif marka adaptörler var: Anker, Spigen, Philips, UGreen, Cellular Italia, McDodo, TTEC (yerli markadır) gibi...

Ancak iş sadece adaptörle de bitmez. Arada kullanacağınız (telefonla beraber bu kablo gelmiyorsa...) şarj kablosunun da telefonun talep edeceği şarj akımını verebilecek kapasitede olması gerekiyor. Yani telefon 5V ile şarj ediliyorsa ve (atıyorum) 25Watt'lık ise kablonun da 25/5=5A'lik spesifikasyonda olması gerekir. Buraya kalkıp 2A'lik kablo kullanılırsa, şarj yine yavaş kalacaktır.

Orijinal almazsanız pil sağlığı hızlı düşüyor.

Şarj konusunda sorun yaşamazsın ancak orijinal adaptör kullanırsan pil sağlığı ömrün daha uzun olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı