İnceleme Apple USB-C DAC

Android'e takınca ses düşmesi yaşayan varmış siz ne düşünüyorsunuz? Bilgisayarda kullanmayı düşünüyorum sizce iyi bir tercih mi?

1) Hocam elinizdeki telefon nedir? Bütün Xiaomi telefonlarda böyle mi? 11T var bende.
2) Ses kısıtlandırması nedir? Niye sadece xiaomi kaldırmış?

Ben de pasif USB-C to 3.5mm ile Takstar Pro 82 kullanıyorum 11T'de (Apple Music).
Android'e takınca ses düşmesi yaşayan varmış siz ne düşünüyorsunuz? Bilgisayarda kullanmayı düşünüyorum sizce iyi bir tercih mi?
Evet öyle hocam. Türkiyede satılan Dongle 0.5 VRMS yanlış değilsem. Yani Amerika versiyonu kadar sesi yok. Üstüne bir de Android'de ses daha da azalıyor.

Ancak android:de sesin azalması olayını USB Player Pro kullanarak duzeltebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. Tabii bu sefer de Tidal/Qobuz kullanmanız ya da şarkı satın almanız lazım.

Hocam bu mesajı daha çok bilgi aldığım için güncelleyebilirim.
Magisk ile telefonuma kök attıktan sonra alsa_amixer modülü yükleyerek o ses kısıtlandırmasını ses kalitesi düşmeden kaldırabiliyorum. Ama yine de global olarak ses kısıtlandırması geçerli.

Elimdeki telefon da Redmi Note 8. Telefonunuzun garantisi bittiyse siz de kök atıp o engeli kaldırabilirsiniz bu forumdaki makaleden yararlanabilirsiniz.

Hocam global ses kısıtlaması ne ki? Sesi niye kısıtlıyorlar, neyini kısıtlıyorlar?

Edit: Hocam attığınız makaleye göre telefonda değil de Apple Dongle'da ya da USB-C harici DAC'larda bir kısıtlama var gibi?

EU standartları. Avrupa çok ses istemiyor vatandaşların kulakları için. Amerika'da aynı şey söz konusu değil.

Yok hocam, telefondaki limiti kaldırıyor, yapınca anlarsınız.

EU standartları. Avrupa çok ses istemiyor vatandaşların kulakları için. Amerika'da aynı şey söz konusu değil.

PC için Apple dongle alınır mı?

Benim telefonun sesinin limitli olmasıyla bir derdim yok. Hoparlör de DAC da yeterli seviyede ses veriyor.

Ancak eğer sesin kalitesini arttırıyorsa deneyebilirim. Sadece yüksekliği mi arttırıyor yoksa kalite de değişiyor mu?

Sadece yükseklik için, kalitede bozulma söz konusu değil.

Sadece yükseklik için, kalitede bozulma söz konusu değil.
Hocam ben Xiaomi 11T + pasif Ugreen USB-C to 3.5mm ile Takstar Pro 82 kullanıyorum. Sizce Apple Dongle almama gerek var mı?
Xiaomi'lerin üst modellerinde iyi DAC kullanıldığını duymuştum ama bu model için DAC bilgisine ulaşamadım.

Kulaklıkta hi-fi modunu destekliyor:

Bunun ne olduğunu da anlamadım. DAC'ın performans modunu etkinleştiriyormuş diye duydum doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…