AppleACPIPlatformExpert Kernel Panic Hatası

Mehmet Duran

Megapat
Yer
İstanbul
Kod:
AppleACPIPlatformExpert::start failed
panic(cpu 0 caller 0xffffff80034649c1): "Unable to find driver for this platform: \"ACPI\".\n"@/SourceCache/xnu/xnu-2050.48.12/iokit/Kernel/IOPlatformExpert.cpp:1514

Mac OS'i her ne şekilde başlatırsam başlatayım (-x -f -v gibi) Verbose mode üzerinde yazılar tam gelmeye başladığı sırada kernel panic alıyorum, üstelik ne kext yükledim ne de başka birşey.

Panic almadan önceki yaptıklarım

- Null ethernet kurmaya çalıştım
• DSDT dosyasını chameleon bootloader'a ekledim ancak panic ardından windows üzerinden sildim fakat çözülmedi.
• NullEthernet kext'i yükledim

Fakat bu olayları gerçekleştirdikten sonra yeniden başlattım ve düzgün çalışıyordu, biraz internetde gezindim ardından windows'a geçiş yaptım. Ethernet Kartım için bir kext denemek üzere sistemi başlattım ve kernel panic başladı.

Bu Ekran görüntüsü başkasına ait fakat kodlar SAFE_BOOT_DETECTED satırı hariç tamamen aynı.
113890d1416084194-lenovo-g580-error-appleacpiplatformexpert-start-failed-img_0311-1-.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı