Apple'dan şirket adına fatura nasıl alınır?

Teritseran

Hectopat
Apple'dan bir ürün alacağım ve şirket adına fatura çıkartmak istiyorum. Daha önceden internet üzerinden hiç şirket adına e-fatura almamıştım bunun için kaydolmak vs. gerekiyormuş galiba bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Apple'dan bir ürün alacağım ve şirket adına fatura çıkartmak istiyorum. Daha önceden internet üzerinden hiç şirket adına e-fatura almamıştım bunun için kaydolmak vs. gerekiyormuş galiba bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Ödeme yaparken fatura kısmını bireysel değil kurumsal olarak işaretleyin ve vergi numarası gibi bilgileri doldurun siparişten sonra faturayı çıkarabilirsiniz.

Normalde diğer alışveriş sitelerinde bireysel/kurumsal olarak seçenekler oluyordu fakat burada böyle bir şey istiyor benden.
1726485082896.png

Ödeme yaparken fatura kısmını bireysel değil kurumsal olarak işaretleyin ve vergi numarası gibi bilgileri doldurun siparişten sonra faturayı çıkarabilirsiniz.

Oraya TCKN değil vergi numaranızı girin.
Yine hata veriyor maalesef. Benim aklıma ilk olarak ''Şirketiniz için ürün satın alıyorsanız ve e-fatura için kaydolduysanız lütfen KDV numaranızı girin.'' burada yazdığına göre e-fatura için kaydolduysanız diyor ben daha önceden e-fatura için kaydolmamıştım ve bundan dolayı hata verdiğini düşünüyorum.

Yine hata veriyor maalesef. Benim aklıma ilk olarak "Şirketiniz için ürün satın alıyorsanız ve e-fatura için kaydolduysanız lütfen KDV numaranızı girin." burada yazdığına göre e-fatura için kaydolduysanız diyor ben daha önceden e-fatura için kaydolmamıştım ve bundan dolayı hata verdiğini düşünüyorum.

Şirket, e-fatura mükellefi mi yoksa e-arşiv mi?
Benim iş yerim e-fatura mükellefi olduğu için vergi numarasını ilgili yere girdiğim zaman sorunsuz fatura alabiliyorum.

Ayrıca buradan alışveriş yapmayı dener misiniz?

Şirket, e-fatura mükellefi mi yoksa e-arşiv mi?
Benim iş yerim e-fatura mükellefi olduğu için vergi numarasını ilgili yere girdiğim zaman sorunsuz fatura alabiliyorum.
Şirket şuan e-arşiv, daha önceden hiç şirket adına e-fatura almamıştım genel olarak mağazalardan alışveriş yaparken kullanıyordum.
Nasıl başvuru yaptınız acaba, internette araştırdığım kadarıyla sanırım başvuru yapılıyormuş fakat bunun onaylanma süresi vs. varmış.
Linki yeni gördüm şimdi deniyorum.

Verdiğiniz link üzerinden denediğimde bir sorun çıkmadı, çok teşekkür ederim. Ayrıca ayın 20sinde ön siparişe çıkacak olan apple watch series 10'u da almayı planlıyorum yani ön siparişlerde de bu siteyi kullanabiliyor muyum bir bilginiz var mı ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı