Apple'ın 60 Hz'de diretmesi

Keşke sadece 30-40K'lik cihazlarda olsa hocam. Yaklaşık 60 binlik 15 Plus bile 60 Hz ile çıktı.

Çok takip etmediğim için yanlış bilgi vermek istemiyorum ama 60kya bile 60 Hz veren firmadan ürün alınmaz gerçekten bu kadar 10k ver ama 120 hzin olsun bunu al diyen firma görmedim.

Sabit 120Hz olması batarya sağlığının sürdürülebilirliği açısından verimli bir şey değil.
Apple yüksek Hz koyduğu cihazlara bile adaptif olarak 120 Hz veriyor gerekmeyen durumlarda Hz kendi kendine düşüyor.
Sabit 120Hz diğer marka kullanıcıları bile şarjı çabuk bitiyor diye 60'a çekiyorum diyor.
Kaldı ki oyun oynamayan insan için 60Hz gayet akıcı bir deneyim sunuyor.

Adobe RGB, S RGB renk paleti doğruluğu yüksek monitörlerin neredeyse tamamı 60Hz ve kimse bu monitörler çok pahalı kardeşim neden 360Hz değil demiyor.
Standart kullanıcı android cihazını alıp keyfini çıkartmalı.
Apple'ın yaptıklarını ve düşünce sistemini çok fazla irdelememek lazım sizin kullanım senaryonuza uymuyorsa.

Sabit 120Hz olması batarya sağlığının sürdürülebilirliği açısından verimli bir şey değil.
Apple yüksek Hz koyduğu cihazlara bile adaptif olarak 120 Hz veriyor gerekmeyen durumlarda Hz kendi kendine düşüyor.
Sabit 120Hz diğer marka kullanıcıları bile şarjı çabuk bitiyor diye 60'a çekiyorum diyor.

Adobe RGB, S RGB renk paleti doğruluğu yüksek monitörlerin neredeyse tamamı 60Hz ve kimse bu monitörler çok pahalı kardeşim neden 360Hz değil demiyor.
Apple'ın yaptıklarını ve düşünce sistemini çok fazla irdelememek lazım sizin kullanım senaryonuza uymuyorsa.
Hocam normalde 60 Hz'yi bazı durumlarda ben de çok sorun etmiyorum. Misal PC'den tamamen hikâyeli oyun oynadığım için daha yüksek bir yenileme hızı pek işime yaramıyor. Sabit 60 FPS'te rahatsız olduğum bir oyun olmadı daha. Telefonlarda artık alıştığımdan mıdır bilmiyorum fakat 60 Hz ekranlı cihaz kullanırken rahatsız oluyorum bayağı. Bunu özellikle Apple cihazları ile denedim. Gerçekten stabilitesi sayesinde 60 Hz ekranı akıcı oluyor fakat o yavaşlıktan kurtulamıyor. Adaptif değerde de haklısınız; Benim şu anki S24 Ultra cihazımda da bu durum mevcut. Fakat Pro olmayan bir iPhone cihazla yan yana getirdiğimde çok rahatsız oluyorum. 120 Hz değere alışmamış bir insan için gerçekten de çok problem olmaz ama 60 binlik cihazda en azından 90 Hz ekran olması gerektiği doğru değil midir? Hız anlamında her türlü fark hissedilir. Politikaları gereği Pro modellere de yönlendirmeleri lazım fakat zaten alan direkt en üst modeli alıyor ki. Buna gerek yoktu diye düşünüyorum.

Hocam normalde 60 Hz'yi bazı durumlarda ben de çok sorun etmiyorum. Misal PC'den tamamen hikâyeli oyun oynadığım için daha yüksek bir yenileme hızı pek işime yaramıyor. Sabit 60 FPS'te rahatsız olduğum bir oyun olmadı daha. Telefonlarda artık alıştığımdan mıdır bilmiyorum fakat 60 Hz ekranlı cihaz kullanırken rahatsız oluyorum bayağı.
Evet o rahatsızlık 144Hz monitörden 60Hz'e geçince de oluyor.
Gerçekten stabilitesi sayesinde 60 Hz ekranı akıcı oluyor fakat o yavaşlıktan kurtulamıyor.
Zaten en büyük olayı oydu. iPhone yıllar geçese de akıcılığını kaybetmiyor batarya sağlığı yüksekse.
Androidlerin gelişen SoC'leri sayesinde S24 gibi cihazlardan sonra o zamanla oluşan takılma donma sorununu bundan sonra SD8 G2-3 gibi işlemcilerde görmeyiz diye düşünüyorum.
ama 60 binlik cihazda en azından 90 Hz ekran olması gerektiği doğru değil midir?
Apple bilmem kaç dolara bez sattı geçenlerde bez ya bu.
O eski Steve Jobs dönemindeki uygun fiyata yüksek teknolojiyi bol bol alma devrini beklemeyin.
iPhonedo bile sürekli eleştiriyor bu tarz konuları fakat artık marka paraya mı doymuş müşteriye mi doymuş bilinmez çok fazla da umursamadı ve umursamayacaklar bu konuyu.
Ben 16 serisinde bile 90Hz - 120Hz ekleyeceklerini düşünmüyorum. Sadece PRO modellere koyup geçerler. Bize de yine daha pahalı gelir tüm modelleri. Her sene olduğu gibi.

Satış politikası. Biz adamların bu düşüncesini eleştiriyoruz fakat adamlar her yıl peynir ekmek gibi satıyor, Apple hala dünyanın en değerli şirketlerinden. Hala Apple’ın gözünün içine bakılıyor ne yapsa da kopyalasak diye. Apple kulaklığı çıkardı kulaklık gitti, Apple şarj adaptörünü çıkardı o da çıktı.

Halen 60Hz koyması kullanıcısına hakarettir bu devirde ama alan memnun satan memnun. iPhone 16 ve 16 Plus da 60Hz olacak. Bu sene satışlarda en çok satan cihaz 15 Pro Max olmuş normal olarak ondan sonra 15 Pro gelmesi gerekirken düz 15 en çok satan 2. cihaz dünya genelinde. Hal böyleyken 60hz’i itelemesi gayet doğal.
Bu arada üstteki yorumlarda Pro serisi iPhone’larda ProMotion var o yüzden 120hz her zaman olmuyor demiş bazı arkadaşlar. Kendilerini teselli etmeyi bırakmalarını tavsiye ediyorum. Evet doğru 120hz her zaman olmuyor bu android amiral gemilerinde de böyle bazılarında ama ne hikmetse biz 120hz kullananlar 60Hz cihaz aldığımızda o takılmayı, yavaşlığı hissediyoruz her zaman. 60Hz rezalettir iOS olsun android olsun. Bu devirde olmazsa olmazdır.

Bunu nasıl kapatırız? Gerekmediği durumlarda hz düşürme durumunu?

Merhaba, Apple'ın hâlâ 50-60 bin liralık cihazlarda 60 Hz ekran kullanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana kalırsa düz modeli geçtim, 15 Plus modelinde bile 60 Hz kullanmaları çok saçma. İsmini Plus koyduğunuz modele en azından 90 Hz ekleseydiniz. 2024 yılında 120 Hz ekran için Pro modellere mecbur bırakması kabul edilemez geliyor.

Vallahi ilginç bir durum hocam 5 yıl önce aldığım şu anki piyasa değeri 10 bin TL olan Xiaomi Mi 10t Pro da bile 144 Hz ekran var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı