Çözüldü Apt ve Apt-GET farkı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Normal kullanıcılar için APT daha uygun. APT-GET daha çok back-end için. Çıktıları görünüş açısından biraz farklı oluyor. Onun dışında fazla farkları olduğu söylenemez. Uygulama yükledikleri sunucular /etc/apt/sources.list isimli dosyada saklanıyor. Eğer dışarıdan DEB kurduysanız /etc/apt/sources.list.d isimli dizinde ekstra .list uzantılı dosyalar oluşabiliyor.(Örneğin google-chrome.list, vscode.list gibi.)
Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz? Xubuntu kullanırken bende bu sorunu yaşamıştım, ama bir türlü çözemedim. Sonuç olarak Linux Mint'e geçtim. Şu konudaki yöntemler bende işe yaramadı ama belki sizde işe yarar.

Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz? Xubuntu kullanırken ben de bu sorunu yaşamıştım, ama bir türlü çözemedim. Sonuç olarak Linux Mint'e geçtim. Şu konudaki yöntemler bende işe yaramadı ama belki sizde işe yarar.

Komutta sorun yok. Dışarıdan kurduğum paketlerin Update'ini yapan listleri geçersiz kılıyor. Sorun da bu

man apt ve man apt-get yazarak gorebilirsiniz farki.
apt provides a high-level commandline interface for the package
management system. It is intended as an end user interface and enables
some options better suited for interactive usage by default compared to
more specialized APT tools like apt-get(8) and apt-cache(8).

apt-get is the command-line tool for handling packages, and may be
considered the user's "back-end" to other tools using the APT library.
Several "front-end" interfaces exist, such as aptitude(8), synaptic(8)
and wajig(1).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı