Aptus'un nimetleri

Mesela MX'de ddm-mx diye bir araç var. Bu araç NVIDIA sürücülerini kurmaya yarıyor. Ben bu aracı Debian'a kurabilir miyim peki? Veya MX reposunu Debian'a ekleyip öyle kurabilir miyim?

Bu tür dağıtıma özgü paketler, yine dağıtıma özgü farklı paketlerin bağımlıklıklarına sahip olabiliyor. MX Linux deposu elbette aynı tabana ait dağıtımlara eklenebilir. Ama pin priority ile ezilmeleri uygun olur. Bu konuda tecrübeniz varsa kolayca pin priority dosyası hazırlayabilirsiniz. Mesela ben bu tür depoları ekleyince, apt policy komutunun çıktısındaki origin değeri ile yapılandırma dosyası oluşturuyorum. MX deposunu ekledikten sonra 2. önemli husus GPG anahtarını eklemek, dağıtımlar bunu genellikle bir paket olarak sunuyor. Index of /mx/repo/pool/main/m/mx-gpg-keys

Pin önceliği dosyası oluşturmak için şunu inceleyebilirsin. http://www.serdaraytekin.com - Debian Apt-Pinning

Bunları yaptıktan sonra, MX ile ilgili istediğin paketi yüklemeyi deneyebilirsin.

Son düzenleme:

Adamlar mağaza yapmış acaba hangi dil ile yaptılar.
Bu program tıpkı bizim terminalden kurtulun programı gibi olmuş, bayağı benzettim ben. :D

Onu burada paylaşmadın galiba ben görmedim burada.

Adamlar mağaza yapmış acaba hangi dil ile yaptılar.

Zenity çatalı olan Yad'la yapmışlar. Bununla bash script tabanlı GUI oluşturabiliyorsun. Linux Lite (araçların neredeyse tamamı Yad kullanıyor) , MX (sadece bazı araçlarda Yad kullanılıyor) gibi dağıtımlar da araçlarında Yad kullanıyor, basit projeler için ideal olabilir ama bence dağıtımı çok profesyonel göstermiyor. Ama masaüstü ortamı bağımsız olması açısından ideal, çalışması için sadece Yad'ın kurulu olması yeterli, tabii kullanılan betiklerin farklı bağımlılıkları olabilir. Bununla birlikte bakımı Python vb.'ne göre daha kolay. Taban ilerledikçe çok fazla bakım yapmak gerekmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı