APU işlemciye ekran kartı takınca ne yapılması gerekli?

Efe2424

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimde Ryzen 5 5600G bulunmaktadır. (APU işlemci)
Sistemi bu şekilde kullandıktan sonra ileride ekran kartı alırsam performans artar mı ya da ekran kartı takınca yapmam gereken bir şey var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performansınız APU GPU'dan güçlüyse artar görüntü girişini sadece ekran kartına takacaksınız sürücüsünü kuracaksınız bu kadar. Kendim de APU kullanıcısıyım sonradan ekran kartı aldım.

Takarsın taktığın karta bağlı olarak da performansı artar tabii ama APU sistem olarak aldıysan PSU düşüktür muhtemelen ona dikkat ederek takarsın.

Ekran kartını ana kartına montajladığın an artık DHMI veya DP görüntü kablonu ana kartından çıkarıp ekran kartına takman yeterli. Eğer ok eski bir grafik kartı modeli almayacaksan bir çoğu APU'dan daha iyi performans verecektir. Sonrasında ekran kartı sürücünü kurman yeterli.

Ekran kartını ana kartına montajladığın an artık dhmı veya DP görüntü kablonu ana kartından çıkarıp ekran kartına takman yeterli. Eğer ok eski bir grafik kartı modeli almayacaksan birçoğu APU'dan daha iyi performans verecektir. Sonrasında ekran kartı sürücünü kurman yeterli.

RX 580 almayı düşünüyorum uygun mudur 8 GB.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı