APU sistem donuyor ve performans sorunları yaşanıyor

e.bukucu

Hectopat
Yer
Gaziantep
Merhaba geçtiğimiz günlerde APU bir sistem topladım özellikleri şu şekilde:

Ryzen 5 5600G.

ASUS Prime B450 M-K II.

G.Skill 8x2 Ripjaws V 3600MHz CL18.

Kingston SNV2S/500G NVMe M.2 SSD.

Thermaltake Versa T25 650W 80Plus.

Sistem çoğu oyunda yırtılma sorunu yaşıyor, performans sıkıntısı çekiyor. Örneğin FIFA 22 oyununda antrenman bölümünde 5 FPS civarına düşüyor, grafikleri yükseltince 30'lara kadar çıkıyor. Oyun 40 FPS civarında çalışıyor. Chrome'da donanım hızlandırma açıkken siteler kasıyor, ayar kapatıldığında sıkıntı geçiyor. Valorant ve League of Legends oyunlarında bir sıkıntı yokken diğer çoğu oyunda problem var. Son seferlerde ise sistem tamamen dondu. Ses geliyor, ekranda görüntü var, ışıklar yanıyor ama sistem tamamıyla donuk vaziyette. Tepki yok. Windows 10-11 denedim aynı, format attım, BIOS güncellemesini yaptım, farklı driver denedim sonuç aynı. Sıcaklık dereceleri 65 civarında geziyor oyun oynarken. Chipset driver yüklü.

Yardım edebilir misiniz acaba? Şimdiden hayırlı forumlar.

Reis sorunun kaynağını buldun mu? Bende de Ryzen 5 5500 GT var. Aynı şekilde FS 22 falan oynarken kilitleniyor PC reset atmam gerekiyor.

Reis sorunun kaynağını buldun mu? Bende de Ryzen 5 5500 GT var. Aynı şekilde FS 22 falan oynarken kilitleniyor PC reset atmam gerekiyor.
Maalesef. Sistemdeki anakart-işlemciyi garantiye verdim ama "sorun yok" denildi. Detaylı incelenmedi. Sonrasında ekran kartı taktım ama benzer bazı durumlar yaşamaya devam ediyorum. Bu parçalardan biri sıkıntı yapıyor ama %100 emin değilim. Ram testte ramler sıkıntısız gözüküyodu benim. Anakart ve işlemciden fazlasıyla şüpheleniyorum ama imkanınız varsa Ram test yapın.

Olabilir hocam, kusura bakmayın yardımcı olamadım.

Önemli değil hocam bu arada RAM testi yaptım 2 kere 1. de 1 tane hata çıktı sonra BIOS'ta RAM ayarını profile 1'den disableye çektim bir daha test ettim Memtest86 ile 4 saat sürdü ve sonunda bitti test temiz bir sıkıntı yok ama sorunu bulamadım.

Önemli değil hocam bu arada RAM testi yaptım 2 kere 1. de 1 tane hata çıktı sonra BIOS'ta RAM ayarını profile 1'den disableye çektim bir daha test ettim Memtest86 ile 4 saat sürdü ve sonunda bitti test temiz bir sıkıntı yok ama sorunu bulamadım.
Hocam bence ayrı bir konu açıp deneyimlerinizi aktarın. Buradan görüp yardımcı olabilirler mi bilmiyorum, zira konu eski. RAM testinizde sonuç almanız olası çözümler için yeşil ışık olmuş bence. Daha iyi anlayan ve bilen arkadaşlara ulaşıp sorununuz kökten çözmenizi temenni ediyorum.

Yazınızdan da pek anlamadım ama BIOS ayarınızdan sonra RAM testi başarılı oldu, kitlenme sorunu çözüldü mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı