APU sistemde Office programları donuyor

G_JCaesar

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,
APU sistem topladım birkaç ay önce sistem çok güzel oldukça stabil memnunum ancak Office programlarında örneğin Excel'de mesela bir dosya açtım diyelim. Excel dosyasında yaptığım ilk işlem takılıyor, donuyor örneğin bu işlem yazı kalınlaştırma veya hücre boyama gibi çok basit işlemler. İlk işlemde böyle bir 15-20 saniye donup takılıp kalıyor ama daha sonra o Excel dosyasını kapatmadan işlem yaptığım sürece hiçbir sorun olmadan tıkır tıkır anında tüm işlemleri yapıyor. Yani bu sorun sadece bir Excel dosyasını ilk açtığımda, ilk işlemde geçerli daha sonrası hiç sıkıntısız. Neden böyle yapıyor ve bunu nasıl çözebilirim? Bu APU sistemlerde karşılaştığım hatalardan gına geldi artık bir şeyi yanlış mı yapıyoruz yoksa APU sistemler kritik sorunlu mu anlamadım gitti. Ne zaman bir APU sistem toplasam illaki bir sorun çıkıyor.
Ryzen 5 5600G.
16 GB (8x8) RAM.
WD Black SN750 SSD.

Çözüm
Microsoft sunucusuna bağlanma denemesi yüzünden olabilir, LibreOffice'te de oluyor mu? Adobe ve Microsoft yazılımlarında eski sistemlerde çok gördüm benzer ilk açılış takılmaları.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler Ali Güngör Hocam. Tüm konu ve videolarınızın sıkı takipçisiyim :)
LibreOffice programını da bir deneyeyim. Eğer LibreOffice'te bir sorun olmazsa, normal Office programlarındaki bu sunucuya bağlanma denemesini durdurma ya da herhangi bir kapatma yöntemi var mıdır acaba? Bu şekilde hatalarla karşılaştığım bilgisayarların hepsinin APU sistemler olması çok büyük tesadüf öyleyse galiba. Peki Ali Güngör Hocam, bu sorun herhangi bir donanımdan kaynaklı olabilir mi sizce?

Arkadaşlar sorun çözüldü. Uğraşlar sonucu sorunun sonradan taktığım ucuz Wi-Fi alıcısından kaynaklandığını anladım. Bu sorunu yaşayan arkadaşlarım olursa diye buraya bırakıyorum.
Microsoft sunucusuna bağlanma denemesi yüzünden olabilir, LibreOffice'te de oluyor mu? Adobe ve Microsoft yazılımlarında eski sistemlerde çok gördüm benzer ilk açılış takılmaları.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler Ali Güngör Hocam. Tüm konu ve videolarınızın sıkı takipçisiyim :)
LibreOffice programını da bir deneyeyim. Eğer LibreOffice'te bir sorun olmazsa, normal Office programlarındaki bu sunucuya bağlanma denemesini durdurma ya da herhangi bir kapatma yöntemi var mıdır acaba? Bu şekilde hatalarla karşılaştığım bilgisayarların hepsinin APU sistemler olması çok büyük tesadüf öyleyse galiba. Peki Ali Güngör Hocam, bu sorun herhangi bir donanımdan kaynaklı olabilir mi sizce?

Arkadaşlar sorun çözüldü. Uğraşlar sonucu sorunun sonradan taktığım ucuz Wi-Fi alıcısından kaynaklandığını anladım. Bu sorunu yaşayan arkadaşlarım olursa diye buraya bırakıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı