APU Sistemde RAM yükseltmesi FPS artırır mı?

Makaleler
1
Sistem: R3 2200G ve 8 GB RAM
Ben şimdi sistemime RAM eklemesi yapsam performansı artar mı? Şu anda 4x2 2666 MHz, 2 slot var zaten ama ben 8x2 alsam daha iyi olur mu? FPS artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apu sistemlerde dual channel önemli, zaten sistemin 4*2 de olsa dual channel. Bence gerek yok. O iki RAM'i satıp tekrar 2*8 almak çok masraflı olur bence arkadaşın dediği gibi 2. el ekran kartlarına yönel RX570 en ideali

Ekran kartsız bir sistem de nasıl bir oyun bekliyorsun?
8*2 R3 2200G mi? yoksa
4*2 R3 2200G RX570 mi?
APU kart var, bence şu an aciliyet RAM'de. R3 2200G, RX570 ile tamam kullansın da RAM 8 olacak ondan sonra yine konu açacak FPS Drop yaşıyorum takılmalar var.Bence öncelik RAM.

2-3 FPS den fazla artış yaşarsın VRAM olarak RAM belleklerini kullanıyor çünkü APU sistemler. Fakat, arkadaşların önerdiği gibi RAM yükseltmek yerine üstüne para biriktirip yeni bir ekran kartı almak en mantıklı olanı. Ben 8 GB RAM kullanıyorum şimdilik ucu ucuna yetiyor bütün oyunlar için. Seneye bir 8 daha eklemeyi düşünüyorum.

@Jteve Sobs bu kadar komik olan nedir tam olarak? Bugün Free2Play oyunlar dışında kaç oyunda 8 GB ram ile akıcı bir oyun oynuyorum diyebilirsiniz? Sonuçta bu parçaların ikisi de alınmalı, APU sistem de bir yerde yetersiz kalacak, ancak sıralama sorarsanız ben RAM diyorum, bunda komik olan nedir ?

@Jteve Sobs bu kadar komik olan nedir tam olarak? Bugün Free2Play oyunlar dışında kaç oyunda 8 GB ram ile akıcı bir oyun oynuyorum diyebilirsiniz? Sonuçta bu parçaların ikisi de alınmalı, APU sistem de bir yerde yetersiz kalacak, ancak sıralama sorarsanız ben RAM diyorum, bunda komik olan nedir ?
Komik bir şey olduğunu ben de düşünmüyorum fakat ben 8 GB RAM ile piyasadaki her oyunu oynuyorum. PUBG, Witcher 3, GTA 5. Hangi oyun olursa olsun RAM dolaylı FPS düşüşü yaşamıyorum. Eğer arka planda Spotify, Discord, Chrome gibi RAM kullanan uygulamalar kullanmıyorsanız 8 GB gayet yeterli bence. Fakat sistem rahat çalışsın istiyorsanız 16 GB olması şart. O yüzden önceliğin GPU da olduğunu düşünüyorum. RAMler zaten Dual-Channel olduğundan 8 GB şimdilik yeterli gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı