APU sisteme 240Hz monitör bağlanır mı?

NukleaRain

Centipat
Şimdi arkadaşlar benim AMD Ryzen 3 3200G işlemcim var, ekran kartım yok. Büyük ihtimal 1 - 1,5 sene sonra ekran kartı alacağım. Gelecek için yeni monitör almak istiyorum şu anda. 2 monitör arasında kaldım. Biri 144 Hz diğeri 240 Hz ve ikisi de aynı fiyat diyebilirim. Bilirsiniz ki 144 Hz ve 240 Hz alabilmek için çoğunlukla Display Port kablo kullanılması gerekiyor. Yani benim ortalama bir ekran kartına ihtiyacım var normal şartlarda lakin, aşağıda belirttiğim tabloda HDMI ile 144 ve 240 Hz alabiliyorsunuz.

Ama çoğu monitör markası buna kilit koyuyor ve siz 144 Hz yerine 120 Hz alıyorsunuz ya da 240 yerine bilmiyorum kaç alıyor. HDMI kablo ile kaç Hz aldığını biliyorsanız belirtirseniz sevinirim. [ ??? Hz] ) alıyor.
Yani anlatmak istediğim APU sistemde 240 Hz monitör alıp, HDMI kullanıp FreeSync özelliğiyle birlikte maks kaç Hz alabilirim? Gene 144 Hz monitörlerde olduğu gibi maks 120 Hz mi alacağım yoksa daha yüksek bir Hz değeri alabilir miyim HDMI ile?
Ekran kartı şu an piyasada kalmadı, çok fazla para ve bu yüzden monitör yerine ekran kartı al demeyin lütfen, geleceğe yönelik bakıyorum şimdi alacağım, ve ben bu aldığım monitörle bu 1 - 2 sene boyu kaç Hz ile oynayabilirim bunu merak ediyorum.
Genellikle CS:GO, Valorant gibi oyunları oynuyorum. İşlemci tabanlı olduğundan 80 - 150 FPS görüyorum.

hdmi desteklediği hertz ve çözünürlük değerleri önemli bilgi.png

Ayriyeten arasında kaldığım 2 monitörü aşağıya bıraktım kullanan arkadaşlar bilgisini paylaşabilirlerse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer monitör Ghosting sorunlu, Asus olan ise biraz fazla pahalı geldi bana. Bunu öneririm:

ASUS olanda sorunlu. Ve o işlemciye 240 HZ alması saçma .
İleride ekran kartı alacağım zaten şimdilik beni ne kadar idare edebilir onu merak ediyorum, yani benim arkadaşlarımın da demesi "Bence 240 Hz al ileride ekran kartı alana dek seni idare edebilir." deyince bana da mantıklı gelmişti.

Acer monitör Ghosting sorunlu, Asus olan ise biraz fazla pahalı geldi bana. Bunu öneririm:
Evet ghosting sorunu varmış denk geldiğim bir makalede okumuştum, ne YouTube'da ne herhangi bir yerde güzel bir inceleme bulamadım bu yüzden almak istiyordum hala 😄 Öneriye bakacağım.

240 Hz 144 Hz'e göre daha iyi ve bu yüzden 240 hz de almak istiyorum ileride mümkün olursa AMD'nin RX580 ekran kartını veya RX570 ekran kartını veya Nvidia GTX 1650 Super de alabilirim. İleride 240 Hz oyun deneyimi de yaşamak istiyorum şahsen ve ucuza bulduğum bir monitördü ama ghosting olduğuna inanıyorum 144 hz olarak da Asusun bu monitörünü beğenmiştim fakat sizin önerilerinize de bakacağım. Teşekkürler ilginize tekrardan.
@NukleaRain Anakart modeliniz nedir?
MSI A-320M-A PRO MAX
Asus monitörde de ışık sızması varmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı