APU sisteme ekran kartı nasıl takılır?

Muhammet DytheX

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, zamanında Office uygulamaları ve biraz da tabandan oyunları oynatacak bir APU sistem aldım. Sistem detayları aşağıda. Bu sisteme bir ekran kartı takmak istiyorum ve aklımda 6600XT var. (Eğer daha iyi bir fiyat/performance öneriniz varsa, değerlendirebilirim.) Ekran kartını taktığımda ne yapmam gerektiğini merak ediyorum. Bazı kişiler Driver'ları silmem gerektiğini, bazıları ise format atmam gerektiğini söylüyor. Direkt anakarta takıp HDMI ile bağlasam olur mu? Şimdiden teşekkürler, iyi Sosyaller.

İşlemci: 4650G
Anakart: MSI B450 A-M Pro Max
RAM: XPG 8x2
PSU: Sharkoon SPH650V2

Ben formattan yanayım; FC24'ü sıklıkla oynayan biri olarak, Windows 11'de EA anticheat ile aşırı fazla sıkıntı çektim. Eğer tavsiyeniz varsa, bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlarda direkt anakarta takmak herhangi bir sorun teşkil etmez hocam. Bilgisayarı açtığınızda Windows zaten ekran kartını direkt algılıyor ve driver'ını kuruyor. Ama oyunlar kendine özgü problem çıkartırlar mı onu bilemem, oyuna göre değişir. Ama bende herhangi bir sıkıntı çıkartmamıştı. Yine de her ihtimale karşı format kökten bir çözüm olabilir.

Direkt ana karta tak aç driverlarını kur kullan. Biosdanda ayarla apu ve ekran kartı ortak mı çalışsın sadece ekran kartımı çalışsın diye. Ben bu şekilde takıp kullanmıştım 4 yıl önce.

Ekran kartı değiştirirsem format atarım direkt. İllaki eski driverlardan bir kalıntı bir şey kalır yani. İçim rahst etmez benim. Sorun olmasa bile rahat olmam yani. Temiz kurulumla sürücülerinizi kurun.

Direkt ana karta tak aç driverlarını kur kullan. Biosdanda ayarla apu ve ekran kartı ortak mı çalışsın sadece ekran kartımı çalışsın diye. Ben bu şekilde takıp kullanmıştım 4 yıl önce.
Biostan tam olarak nasıl yapıyoruz açtıktan sonra nereye girmem gerekiyor elinde bir video link tarzı bir şey varsa atabilirmisin

Evet technopatın çektiği bir video vardı ama hangisinde buna değiniyorlar tam hatırlamıyorum. Üzerinden yıllar geçti. Amd 7890k apu ile ilgili çektikleri videoları bir araştır istersen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı