APU sisteme ekran kartı takılır mı?

Cümleten selamünaleyküm. Arkadaşlar APU bir bilgisayarım var diyelim. Ve ben bu bilgisayara harici ekran kartı takmak istiyorum. İşlemci ne yapar. Kendi dahili ekran kartını mı kullanır? Yoksa harici ekran kartını mı varsayar? Yoksa PC'nin performansı 2'ye mi katlanır. Ne olur? Bir de ekran kartını takınca darboğaz olup, param çöpe mi gider?

Darboğaz olup olmayacağı bahsettiğimiz parçalara bağlı. Fakat dediğiniz şey yapılabilir, oyun gibi uygulamalarda harici ekran kartı çalışacaktır. Ya da siz istediğiniz uygulamaya göre ayarlayabilirsiniz.

APU sisteme ekran kartı taktığında sistem takılan harici ekran kartını kullanır (bazı sistemlerde ikisini beraber kullanır)
Darboğaz olayı için APU işlemciyi ve harici ekran kartını bilmemiz gerek

Son düzenleme:
Harici ekran kartı takınca işlemcinin içindeki dahili grafik birimi devre dışı kalır. Darboğaz olup olmayacağını bilmek için sistem bileşenlerini görmek gerek.

Cümleten selamünaleyküm. Arkadaşlar APU bir bilgisayarım var diyelim. Ve ben bu bilgisayara harici ekran kartı takmak istiyorum. İşlemci ne yapar. Kendi dahili ekran kartını mı kullanır? Yoksa harici ekran kartını mı varsayar? Yoksa PC'nin performansı 2'ye mi katlanır. Ne olur? Bir de ekran kartını takınca darboğaz olup, param çöpe mi gider?
Darboğaz konusu hangi işlemceye hangi ekran kartınızı taktığınızla alakalı. Evet bilgisayarınız harici ekran kartını kullanır.

Harici ekran kartı takarsanız harici ekran kartı devreye girecektir. Fakat APU işlemcileri öyle aman aman yüksek bir kartı besleyemez. Diyelim Ryzen 3 2200G kullanıyorsunuz, bu işlemci RX570 4GB gibi bir kartı besleyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı