Sana maalesef katılmıyorum. APU dediğimiz sistemlerden de bir canavar performansı beklememek gerekiyor

Bizler tabii ki Türk insanı olduğumuz için aldığımız herşeyden maksimum performans bekliyoruz fakat bu olmayınca da o aldığımız şeye fırça atıyoruz. Bu bence yanlış bir düşünce. Sonuçta APU dediğimiz şey "Uygun fiyatlı oyun oynatabilen sistem" kategorisine giriyor. Bende A10 7850K APU sistem mevcut ve ben bu sistem ile eğer BF4 veya Titanfall'u düşük kalite ve çözünürlükte (ki düşük kaliteden kastım 720P orta ayarlar) olsa keyif alarak hatta bunun yanında Crysis 3 ü bile çok düşük grafiklerle de olsa oynayabiliyorsam demek ki satın aldığım sistem hakkını veriyor demektir. Sonuçta ben bir R9 295x2 performansı bekleyemem A10 7850K'dan değil mi?

Bir de şunu anlayamıyorum neden APU'lar sürekli ekran kartlarıyla karşılaştırılıyor? Kibrit kutusu kadar olan ve içinde 4 çekirdek işlemci - 8 çekirdek GPU barındıran bir parça ile devasa kartları karşılaştırıyorsunuz.
Bu APU teknolojisi yeni değil fakat günümüzdeki APU'lar çok yeni. Mantle da buna dahil yeni teknolojilerden. APU'yu Intel işlemcilerin içindeki ve sadece görüntü almaya yarayan rezil rüsva HD Graphics ile karıştırmamak lazım. Bu arada A10 7850K işlemci için gereken port "FM2+" dır. "FM2" anakart alıp o işlemciyi kullanmaya çalışma.
Benim yorumum APU alınmasından yönedir. Bir video da
@Recep Baltaş ın APU olan ve üstelik 7850K bile olmayan bir sisteme GTX 780 Ti takıp oyun oynadığını, test yaptığını gördüm. Eğer bu adam bunu gönül rahatlığıyla yaptıysa demek ki bir bildiği vardır. Sistemi alacak arkadaşa tavsiyem eğer düzgün bir bütçen varsa ve adam gibi oyun oynamak istiyorum diyorsan git i7 veya i5 işlemcili GTX 760 üzeri ekran kartlı bir sistem satın al. Boşu boşuna piyasadaki yıllanmış parçalardan bilgisayar toplama. Yeni teknoloji her zaman iyidir. He yok benim bütçem kısıtlı ben şimdilik oyunları oynayayım sonra param olunca daha kaliteli oynarım diyorsan düzgün bir APU sistem al 1.5 - 2 sene sonrada GTX veya R9 serisinden canavar gibi bir kart satın al bak keyfine.
Selametle..