APU'lu sistem vs RX460'lı sistem performansı

furkanmetin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, oyun için uygun fiyatlı bir sistem toplayacağım. Bütçem 1400 TL civarında. Bu toplanılan iki sistemden hangisi daha yüksek FPS ve performans verir, neden? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Untitled.png
Untitled2.png

• İ3 6098p veya 6100
  • Msi H110M Pro Vd
  • RX460 2GB
  • 1TB WD Caviar Blue
  • 8GB Kingston Hyperx Fury 2133MHz
  • Aerocool GT BE 400W
Bütçeni ne kadar aşar bilmiyorum ama daha uzun kullanım ömrü ve performans olarak alırsın o farkı. Tahminim (100-150TL)

Rx 460 lı işlemciler zaten eşit gibi bişey rx 460 r7 çekirdeklerinden daha fazla performans verir. O yüzden rx460lı sistem daha iyi olur.

Bence artık I3 alınmaz. Hani en azından X4 860K'da O.C desteği ve 4 çekirdek var. I3 4 çekirdek gibi çalışıyor fakat onlar mantıksal işlemciler. Yani gerçek bir 4 çekirdek kadar değil. Benim düşüncem budur. Bende I3 kullanıyorum. Param denkleşsin hemen satacağım ve I5 alacağım.

Bence artık I3 alınmaz. Hani en azından X4 860K'da O.C desteği ve 4 çekirdek var. I3 4 çekirdek gibi çalışıyor fakat onlar mantıksal işlemciler. Yani gerçek bir 4 çekirdek kadar değil. Benim düşüncem budur. Bende I3 kullanıyorum. Param denkleşsin hemen satacağım ve I5 alacağım.
İllaki AMD işlemci alınacaksa Zen beklenmeli. FX serilerini almak ölü yatırım olur. Nm değerleri çok fazla ve daha çok ısınıyor. Ama Zen çok iddialı geliyor. Bence beklenemeye değer. Şu anda İntel liderlik koltuğunda. Zen çıktığında o zaman çok iyi bir rekabet olacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı